MEDIA

Οδηγός μυθοπλασίας – Τι θα δούμε το 2023 στις σειρές

Οδηγός μυθοπλασίας – Τι θα δούμε το 2023 στις σειρές
Mega TV

Η αντίστροφη μέτρηση για το νέο έτος έχει ξεκινήσει και μαζί με αυτό θα επιστρέψουν και οι αγαπημένες μας σειρές στη βραδινή ζώνη. Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές και οι τηλεθεατές το μόνο βέβαιο είναι ότι ανυπομονούν.

Ξεκινώντας από τις σειρές του ALPHA, που αλλάζουν ημέρες προβολής, στον «Παράδεισο των Κυριών» (σ.σ κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιανουαρίου και από τα τέλη του μήνα θα παίζεται και Παρασκευή) η ληστεία στο πολυκατάστημα φέρνει ταραχή. Οι ανατροπές και οι συγκρούσεις μέσα στο μαγαζί είναι πολλές και επηρεάζουν όλους τους πρωταγωνιστές που βρίσκονται παγιδευμένοι εκεί. Κάποιοι από αυτούς θα κινδυνέψουν πολύ σοβαρά και με τρόπο που δεν έχουν φανταστεί ούτε στον χειρότερο τους εφιάλτη. Τα γεγονότα θα οδηγήσουν τη Σύρμω σχεδόν σε κατάρρευση, ενώ η Όλγα για πρώτη φορά θα υποψιαστεί ποια μπορεί να είναι η αλήθεια που κρύβεται πίσω από το κτίριο του «Παραδείσου». Παράλληλα, η Γεωργία ψάχνει παρηγοριά στον Άγη, εκείνος όμως φαίνεται πως έχει προχωρήσει παρακάτω και δεν θέλει πλέον να είναι μαζί.

Στον σαρωτικό «Σασμό», που επίσης θα βγει στον αέρα στις 16 του μήνα και θα παίζεται και τα βράδια της Παρασκευής από τα τέλη Ιανουαρίου, η Αργυρώ και ο Αστέρης πρωταγωνιστούν. Η Μαρίνα προσπαθεί μάταια να μιλήσει στην Αργυρώ για το νεφρό, καθώς νέες συγκρούσεις με τον Σταύρο την κλονίζουν. Θα έρθει όμως η στιγμή που εμβρόντητη μαθαίνει την αλήθεια για το νεφρό. Ο Αστέρης προσπαθεί με τη βοήθεια της Στέλλας να αποπροσανατολίσει την Καλλιόπη που υποψιάζεται πως ο γιος της έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Η Αργυρώ παίρνει τη μεγάλη απόφαση και έρχεται αντιμέτωπη με τον Αστέρη, γνωρίζοντας πια πως είναι ο σωτήρας της.

Η Αργυρώ διαλύεται μαθαίνοντας όλη την αλήθεια για τη μεταμόσχευση. Την ίδια στιγμή όλο και περισσότεροι μαθαίνουν τι πραγματικά έχει συμβεί, με τον Αστέρη να οδηγείται σε αδιέξοδο.

Η σειρά «Αυτή η νύχτα Μένει» επιστρέφει στις 19 Ιανουαρίου και θα προβάλλεται Πέμπτη και Παρασκευή. Στα νέα επεισόδια, η Φωτεινή συνεχίζει να ψάχνει την αλήθεια σχετικά με την παράξενη συμπεριφορά του πατέρα της λίγο πριν το θάνατο της Μαρίνας. Η Διαμάντω θα δεχτεί μια επίσκεψη που θα τη συγκλονίσει και η Ζέτα που μάταια προσπαθεί να μάθει όλη την αλήθεια για τον Στρατή, θα του δώσει μια τελευταία ευκαιρία. Όμως τότε κάτι θα συμβεί που θα συνταράξει εκ νέου τη ζωή τους, φορτώνοντας εκείνον με νέα μπλεξίματα.

«Μαύρο Ρόδο» και «Γη της Ελιάς» με πολλές εξελίξεις

Το «Μαύρο Ρόδο» θα επανέλθει, στη συχνότητα του MEGA, στις 16 Ιανουαρίου, στις 22.40. O Θέμης καλείται να έρθει αντιμέτωπος με μία νέα πραγματικότητα που δεν αντέχει: τον θάνατο της Αγγελικής. Μπροστά στο άψυχο σώμα της γυναίκας του, λυγίζει. Ο Πέτρος ζητάει εξηγήσεις από τον Θέμη για τη δολοφονία της μητέρας του. Η Ελισάβετ καλείται για κατάθεση ως η μοναδική μάρτυρας που είδε τον δολοφόνο και η Πολυξένη ζητάει από τον Θέμη να είναι προσεκτικός σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις του. Η Αυξεντία επιστρέφει στο μοναστήρι και οι μοναχές αποφασίζουν να ενημερώσουν την ηγουμένη για τα σχέδια της Κασσιανής

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου έχουμε και τα νέα επεισόδια της σειράς «Η Γη της Ελιάς». Ο Στάθης κάνει μια «άγαρμπη» πρόταση γάμου στην Ιουλία κι εκείνη αποφασίζει να τον τυραννήσει προτού δεχτεί. Την ίδια ώρα, όλο το χωριό συζητά για την επανασύνδεσή τους, παρόλο που κανείς δεν τους έχει δει επίσημα μαζί, πέρα από την Αρετή η οποία καιροφυλαχτεί. Η Βασιλική νιώθει παραμελημένη και κάνει παράπονα στον Φίλιππο. Η Εύα και ο Χρήστος διαφωνούν ακόμα με το θέμα του παιδιού και η Αντιγόνη με τον Άρη προσπαθούν να τους τα συμβιβάσουν. Ο Κίμωνας πιέζει τη Δήμητρα να σκεφτεί σοβαρά το θέμα της μετάθεσής της στην Αθήνα, καθώς αυτός αργά ή γρήγορα θα πρέπει να επιστρέψει στη βάση του. Ο Δημοσθένης, φανερά ενοχλημένος από τη σχέση του γιου του με την αστυνόμο, αποφασίζει να του αποκαλύψει κάποια στοιχεία σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητές του, με σκοπό να τον χωρίσει οριστικά από εκείνη.

Τι θα συμβεί στους «Παγιδευμένους»

Στο πρώτο teaser για την επιστροφή του σίριαλ, στις 16 Ιανουαρίου, στον ΑΝΤ1, βλέπουμε τον Άγγελο στην φυλακή, ενώ σε άλλη σκηνή φαίνεται να πέφτει νεκρός και ένα πέπλο μυστηρίου να κυριεύει τον θάνατο του. Η Υβόννη πέρα από την απέραντη θλίψη έχει να αντιμετωπίσει και τις υποψίες της, που στρέφονται στον ίδιο της τον άντρα. Μεταξύ τους θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο μίσος που θα επηρεάσει τους πάντες. Σύμφωνα με τα spoilers που κυκλοφορούν, πάντως, η Άννα θα βρεθεί κατηγορούμενη για το φόνο του Άγγελου όμως σχετικά σύντομα θα αποδειχτεί ότι υπήρχε και τρίτο πρόσωπο στον τόπο του εγκλήματος.