MEDIA

Κακοκαιρία Daniel: Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ελλάδα
In Time

Κακοκαιρία Daniel - Όλες οι ειδήσεις: Εκτενείς οι αναφορές των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων για την σαρωτική κακοκαιρία Daniel που πλήττει την Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel» που σαρώνει μεγάλο τμήμα της Ελλάδας. Όπως σημειώνουν, μετά τον ακραίο καύσωνα και τις καταστροφικές πυρκαγιές, ένα ακόμα ακραίο καιρικό φαινόμενο «χτυπά» την Ελλάδα.

Το SKY News αναφέρει πως «η καταιγίδα Daniel σφυροκοπάει κεντρικά και δυτικά μέρη της Ελλάδας από τη Δευτέρα», δείχνοντας πλάνα από τις καταστροφές, αλλά και από την παράσυρση οχημάτων στη θάλασσα. «Στο λιμάνι του βόλου, η κακοκαιρία μετάτρεψε τους δρόμους σε επικίνδυνους ποταμούς», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος του SKY.

«Πρώτα οι δασικές πυρκαγιές, τώρα οι πλημμύρες», λέει το BBC. «Πλημμυρικά ύδατα σαρώνουν τον Βόλο στην Ελλάδα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Η ίδια ποσότητα βροχής έπεσε μέσα σε 24 ώρες σε ορισμένες περιοχές, όση συνήθως πέφτει όλο το φθινόπωρο».

Το BBC έκανε αναφορά και στη νησί της Σκιάθου όπου παραθερίζουν εκατοντάδες Βρετανοί τουρίστες. «Το κοντινό νησί της Σκιάθου είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός, αλλά δείτε αυτό…», δείχνοντας ένα πλάνο από ένα πλημμυρισμένο τουριστικό κατάλυμα.

Σύμφωνα με το CNNi, «η Ελλάδα αντιμετωπίζει καταστροφικές πλημμύρες, μετά από μέρες ιστορικών καταρρακτωδών βροχών. Μαινόμενοι χείμαρροι νερού σαρώνουν πόλεις και χωρία» με τον μετεωρολόγο του δικτύου, να αναλύει το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο.