Φως στο Τούνελ: Το έγκλημα της «σιωπής» στο Πήλιο - Την πυροβόλησαν, αλλά αρχικά δεν είδαν τη σφαίρα

Φως στο Τούνελ: Στις 24 Ιουλίου 2023  58χρονη Γερμανίδα Σαμπίν Μίλερ δολοφονείται από μία σφαίρα που την χτυπά στην πλάτη
pilio
MEGA
3'

Ο σύζυγός της 58χρονης Γερμανίδας Σαμπίν Μίλερ, την εντοπίζει νεκρή στην αυλή του εξοχικού τους στο χωριό Μηλίνα στο Πήλιο.

Ο θάνατός της αποδίδεται αρχικά σε παθολογικά αίτια καθώς ούτε στο κέντρο υγείας της Αργαλαστής όπου διακομίστηκε βλέπει κανείς την οπή από τη σφαίρα που υπήρχε ακόμη στο κορμί της.

Την αποκάλυψη κάνει η ιατροδικαστής Βόλου που εξετάζει τη σορό και εντοπίζει στην πλάτη της, τη βολίδα των 22mm, από πιστόλι μικρού διαμετρήματος.

Για τις αρχές, 10 μήνες μετά, η δολοφονία της παραμένει άλυτος γρίφος.

Ένα από τα πιθανά σενάρια που ερευνούν είναι, ο δολοφόνος να πλησίασε αθόρυβα το θύμα του από πίσω και να την πυροβόλησε με φορά από κάτω προς τα πάνω στην αριστερή πλευρά της πλάτης.

«Φέρει τραύμα ως επί πύλης εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια ,με φορά από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία», ανέφερε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η μοιραία μέρα

Ήταν περίπου 3 με 4 το μεσημέρι , όταν ο σύζυγος του θύματος ο οποίος κοιμόταν , όπως δήλωσε στις Αρχές, ξύπνησε και άρχισε να την αναζητά στην αυλή όπου και τη βρίσκει πεσμένη στο έδαφος. Το άψυχο σώμα της ήταν πεσμένο μπροστά στην καγκελόπορτα της περίφραξης και στραμμένο προς το σπίτι.

Ο ίδιος καλεί για βοήθεια δύο φίλους του επίσης γερμανικής καταγωγής που διατηρούν εξοχικά δίπλα του . Κανείς τους δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι η γυναίκα έχει πυροβοληθεί.

Άγνωστο για ποιο λόγο, ο σύζυγος ενημερώνει τις Αρχές σχεδόν πέντε ώρες μετά, στις 8 το απόγευμα.

Γιατί δεν είδε κανείς το θανατηφόρο τραύμα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς το βλήμα από το 22αρι όπλο είναι αρκετά διατρητικό, όμως δεν αφήνει μεγάλη οπή στο σημείο διείσδυσης ,ούτε προκαλεί μεγάλη αιμορραγία.

«Η πύλη εισόδου δεν ήταν εμφανής. Το φόρεμα της θανούσης φέρει αντίστοιχα στο σημείο πολύ μικρή οπή», αναφέρεται στην ιατροδικαστική εξέταση.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ερευνούν μαρτυρίες και ενδείξεις με στόχο να βρουν αποδεικτικά στοιχεία για το δολοφόνο της άτυχης μητέρας.

Αναζητούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κανείς από τους κατοίκους στη γειτονιά δεν άκουσε πυροβολισμό.

«Κοιμόμουν» υποστήριξε ο σύζυγος

Συντετριμμένος ο σύζυγός της φέρεται να έχει κληθεί αρκετές φορές να καταθέσει με διερμηνέα.

Στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι ήταν σπίτι και κοιμόταν και όταν ξύπνησε την είδε χωρίς τις αισθήσεις της.

Με τον τρόπο αυτό θέλησε να δικαιολογήσει και το γεγονός ότι καθυστέρησε σχεδόν πέντε ώρες να ειδοποιήσει τις Αρχές. Την κατάθεσή του επιβεβαίωσε ο τεχνικός που έκανε εκείνη την ημέρα εργασίες στο σπίτι, αλλά είπε ότι δεν μπορεί να ξέρει αν συνέβη κάτι μετά την αποχώρησή του.

Φύλλο και φτερό το σπίτι – Άφαντο το όπλο του εγκλήματος

Το σπίτι του ζεύγους στη Μηλινα ερευνήθηκε με ένταλμα του ανακριτή ωστόσο δεν βρέθηκε το όπλο των 22 χιλιοστών. Οι αστυνομικοί το αναζήτησαν παντού σαρώνοντας την περιοχή σε στεριά και θάλασσα

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι στο Νότιο Πήλιο που τη γνώριζαν δεν μπορούν να το πιστέψουν και ζητούν να βρεθεί ο δολοφόνος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή