MEDIA

Δ. Μάρδας: «Κόλαση η έξοδος από το ευρώ»

Δ. Μάρδας: «Κόλαση η έξοδος από το ευρώ»

Σε παρέμβασή του από το Skype στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ», ο καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, τόνισε:

«Η Ελλάδα δεν είχε περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης ακόμα πριν τις 6 Μαΐου. Εκείνες οι εκλογές δεν έπρεπε να είχαν γίνει. Η 18η Ιουνίου δεν έχει την παραμικρή σχέση με την 5η Μαΐου ως προς τα οικονομικά δεδομένα της χώρας. Όλοι θα δούμε πόσο ακριβά πληρώσαμε αυτό το πείραμα, την επομένη των εκλογών. Η 18η Ιουνίου θα είναι άγνωστη μέρα. Πρέπει να δούμε τα στοιχεία σε έξοδα και δαπάνες».

Έχω πει πως επιστροφή στη δραχμή θα σημάνει κάτι άγνωστο που δεν έχουμε ζήσει. Θα είναι κάτι ανάμεσα στην κόλαση και το «δεν περιγράφεται. Το να πειραματιζόμαστε με ένα νόμισμα που δεν υφίσταται, δεν θα μας βγει σε καλό. Αυτή η συζήτηση για τη δραχμή μπορεί να ενταχθεί σε 3 σενάρια. Φόβος ελλήνων ψηφοφόρων, Φόβος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έγινε για αυτό και συγκροτήθηκε ο λόγος του τον τελευταίο καιρό και τρίτον Με όλη την ιστορία η οποία έχει ισχυροποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να ήθελε να αναδείξει ένα πολιτικό σχηματισμό ο οποίος πολλά του στελέχη δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους για το Ευρώ».

Αναφερόμενος στα χρήματα που λείπουν από το ελληνικό Δημόσιο, τόνισε: « Όταν λείπουν χρήματα ή μειώνεις τις δαπάνες, ή αυξάνεις τα έσοδα του προϋπολογισμού».