MEDIA

«Απαράδεκτη» η απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

«Απαράδεκτη» η απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει την απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του newsbomb.gr.

Με αφορμή τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις προηγούμενες ημέρες για το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και προκάλεσε την έντονη ανησυχία των πολιτών, το newsbomb.gr έθεσε το ερώτημα: «Πολλά λέγονται για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων και ειδικά της πρώτης κατοικίας. Ποια είναι η άποψή σας;».

Στο δημοψήφισμα πήραν μέρος 5.511 άτομα.

Η μεγάλη πλειοψηφία απάντησε ότι «πρόκειται για απαράδεκτο μέτρο, το οποίο δεν πρέπει να εφαρμοστεί», σε ποσοστό 70.91%.

Την ανάγκη «να υπάρξουν εγγυήσεις και κοινωνικά κριτήρια» τόνισε το 22.05%.

Τη θέση «να γίνουν πλειστηριασμοί για να μη χρεοκοπήσουν οι τράπεζες» υποστηρίζει ένα μικρό ποσοστό της τάξεως του 6.5%.

Τέλος, ένα 0.54% δεν έχει άποψη για το θέμα.

Στην εξέλιξη του θέματος, μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου δόθηκαν διαβεβαιώσεις για αυξημένη κοινωνική προστασία. Κυβερνητικοί παράγοντες έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν δε πως δανειολήπτες με χαμηλά εισοδήματα, δεν πρέπει να ανησυχούν για την πρώτη τους κατοικία. Κλειδί για το πόσο «κοινωνικά» θα είναι τελικά τα κριτήρια που θα εφαρμοστούν, θα είναι το ποσό κάτω από το οποίο δε θα τελούνται πλειστηριασμοί, με τα σημερινά δεδομένα να είναι στις 200.000 ευρώ αξία ακινήτου, την ίδια στιγμή που γίνονται προσπάθειες να απαγορευτεί η διάταξη για ανέργους ή άτομα με αναπηρία.

Διαβάστε επίσης:

Θολό το τοπίο για τους πλειστηριασμούς

Τα ακίνητα που κινδυνεύουν από την άρση των πλειστηριασμών