Το συγκινητικό μήνυμα του Γιώργου Λιάγκα για παίκτρια του «The Voice»

Το συγκινητικό μήνυμα του Γιώργου Λιάγκα για παίκτρια του «The Voice»

Το δικό του μήνυμα για την «διαφορετικότητα» και το ρατσισμό που βιώνουν μερικοί άνθρωποι θέλησε να στείλει ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας.

Αφορμή για αυτό του το «ξέσπασμα» στάθηκε μια διαγωνιζόμενη του «The Voice», η Μαριάννα Ροζαλίν Μακρέλ, η οποία, για κάποιους, μπορεί να μην διαθέτει το φυσιολογικό ύψος , ενώ λόγω της σωματικής της διάπλασης έχει δεχθεί και επιθέσεις βίας!

Δείτε τι έγραψε στην εφημερίδα Real Life ο παρουσιαστής:

«Η Μαριάννα Ροζαλίν Μακρέλ είναι ένα κορίτσι 23 ετών. Η μαμά της είναι Ελληνίδα, ο πατέρας της Άγγλος. Η Μαριάννα σπουδάζει Αγγλική φιλολογία, έχει καλούς φίλους και η μεγάλη της αγάπη είναι η μουσική. Παίζει εξαιρετικό πιάνο και τραγουδάει. Εκεί γύρω στα 12 ήταν η πρώτη φορά που έφαγε πολύ ξύλο στο σχολείο, από την παρέα των... προχωρημένων, που ήθελαν να σπάσουν πλάκα. Αυτό επαναλήφθηκε σε μια άλλη έξοδό της. Πάλι για να σπάσουν πλάκα. Και η μητέρα της είχε πέσει θύμα βίας. Σε τι διαφέρουν οι δύο αυτές γυναίκες; Επί της ουσίας σε τίποτα. Ίσα, ίσα, υπερτερούν σε πολλά. Απλά, είχαν ελλιπή ανάπτυξη και στερούνται κάποιους πόντους απ' αυτό που θεωρείται φυσιολογικό.

Η ΜΑΜΑ της Μαριάννας - όταν ήταν μικρή η κόρη της- ζωάκια με διαφορές μεγέθους για να την πείσει ότι τα μικρόσωμα ζώα δεν είναι κατώτερα. Της μίλησε πολύ, της τόνωσε το «εγώ», έβγαλε ένα υγιές παιδί με ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Δεν δημιούργησε ένα νέο Κωσταλέξι. Και την ενθάρρυνε να βγαίνει έξω.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ η Μαριάννα ντρεπόταν πολύ όταν άκουγε γέλια ή την κοιτούσαν περίεργα όταν μπαίνοντας σ' έναν χώρο. Τώρα πια γελά εκείνη με τις αντιδράσεις των άλλων. Η μητέρα της την παρότρυνε να πάρει μέρος στο «The Voice». Είχε πάει και άλλα παιχνίδια. «Δεν έχεις το πακέτο» της είπαν, εννοώντας προφανώς πως δεν είναι 1,80μ. αγγελάκι της Victoria's Secret. Όμως, δεν το έβαλε κάτω.

«Οι άνθρωποι δεν είναι πακέτα», είπε στην συνέντευξή της η μητέρα της, δίνοντας γροθιά στην ελληνική κοινωνία, που έπεσε δήθεν από τα σύννεφα, στην ανακάλυψη πως, ναι, είμαστε ρατσιστές. Έχουμε εγκλωβιστεί σε μια εικόνα που έχει δημιουργήσει το lifestyle. Είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε στον Καιάδα της αισθητικής που μας έχουν επιβάλλει οτιδήποτε είναι πιο χοντρό, πιο ψηλό, πιο κοντό, πιο μαύρο από αυτό που μας έχουν μάθει να θεωρούμε τέλειο.

Μόνο που οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές για να είναι ομοιόμορφοι. Και διαφέρουν από αυτές, γιατί έχουν ψυχή και συναίσθημα. Τώρα αν αυτό είναι πάντα καλό; Ας το σκεφτεί ο κύριος και η κυρία που την επόμενη φορά θα αποκαλέσει αυτόν ή αυτήν που στα μάτια του φαντάζει διαφορετικός. Σκληρό, αλλά εύχομαι σε όλους να μην χρειαστεί να το διαπιστώσουμε όταν κάτι συμβεί πολύ κοντά μας, γιατί τότε το πακέτο δεν θα διαθέτει γραμματόσημο επιστροφής»