MEDIA

Ενδιαφέρον από ξένα ΜΜΕ για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Ενδιαφέρον από ξένα ΜΜΕ για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης προκαλεί η αυριανή εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στρέφοντας τις «κάμερες και τα μικρόφωνά» τους στην Ελληνική Βουλή.

Ξένα τηλεοπτικά μέσα και ειδησεογραφικά πρακτορεία από την Ευρώπη (Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Μεγ. Βρετανία κ.α.) τις ΗΠΑ, ακόμη και από την Ιαπωνία, με επιστολές τους προς το Γραφείο Τύπου της Βουλής, ζητούν έγκριση διαπιστεύσεων προκειμένου οι απεσταλμένοι τους δημοσιογράφοι να καλύψουν το γεγονός της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επίσης, μέχρι στιγμής έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή 14 αιτήματα από διεθνή δίκτυα προκειμένου να πληροφορηθούν το δορυφόρο που εκπέμπει το κανάλι της Βουλής, ώστε κατά την ώρα της επίμαχης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή να συνδεθούν δορυφορικά και να μεταδώσουν απευθείας την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Την ίδια ώρα έντονο ενδιαφέρον έχουν εκφράσει και πρεσβείες προκειμένου εκπρόσωποί τους να παρακολουθήσουν την ψηφοφορία από τα διπλωματικά θεωρεία ενώ τα κόμματα θα είναι εκείνα που θα διαθέσουν συγκεκριμένο αριθμό προσκλήσεων σε απλούς πολίτες.

Τα μέτρα ασφαλείας του Κοινοβουλίου θα είναι δρακόντεια τόσο εντός όσο και εκτός της αιθούσης της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου καθώς θα παραστούν και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σχετικές ειδήσεις