Μεσοπρόθεσμο, ΕΣΥ και 5η δόση

Ποια θέματα κυριαρχούν: Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου...

Ποια θέματα κυριαρχούν: Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού νόμου, το νέο ΕΣΥ, η εκταμίευση της 5ης δόσης και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αρχίζουν οι απολύσεις και από τις ΔΕΚΟ"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο για απολύσεις στις ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το υπουργείο Μεταφορών, αφού ο νέος υπουργός κ. Γιάννης Ραγκούσης, εμφανίστηκε αποφασισμένος να τηρήσει κατά γράμμα τον Εφαρμοστικό νόμο, κατά τη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Νέα άγρια μέτρα σύντομα"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φτωχοποίηση - εξπρές για όλους με το εγκληματικό τρίπτυχο "φόροι - φόροι - φόροι", την ώρα που οι τόκοι των δανείων θα πνίγουν το κράτος (16 δισ. φέτος, 23,4 δισ. ευρώ το 2015) και τα έσοδα θα καταρρέουν εις πείσμα των "μαθητευόμενων μάγων" ".ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Ούτε και διάνοια η Ελλάδα εκτός ευρώ- Ο γερμανός υπ. Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε στο "Βήμα" "

Η εφημερίδα γράφει ότι "είναι αδιανόητο να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώπης, τονίζει σε συνέντευξή του στο "Βήμα" ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε. Χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου, ενώ αναφερόμενος στα σκληρά μέτρα τονίζει ότι ένα καλό φάρμακο έχει δυστυχώς πολλές φορές πικρή γεύση".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Πότε συμφέρει η συνταξιοδότηση σε ειδικά ταμεία και αυτοαπασχολούμενους"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και τα όρια ηλικίας των εργαζόμενων σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, καθώς και των ελεύθερων επαγγελματιών παραθέτει σήμερα η "ΒτΚ" σε έναν μίνι οδηγό".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Κλείνουν εφορίες, ιδιώτες στην είσπραξη των φόρων"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέου τύπου φορολογικές δηλώσεις που θα αποτελούν πλήρες προφίλ εισοδημάτων και αγοραπωλησιών των φορολογουμένων, κλείσιμο εφοριών και είσοδο ιδιωτών στον εισπρακτικό μηχανισμό προβλέπει η ανατροπή του ισχύοντος φορολογικού συστήματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Πειραιώς Σεραφείμ: 250 νέοι ιεροδιδάσκαλοι στις μουφτείες της Θράκης!"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "περίεργη "αβρότητα" για τη ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ. Τα Δημοκρατικά αντανακλαστικά της ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ εξαντλούνται ΜΟΝΟ στην ενίσχυση της διδασκαλίας του Κορανίου".

Η ΕΠΟΧΗ: "Οι πλατείες επιμένουν, ο λαός αντιστέκεται"

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τα 10 μέτωπα της επόμενης μέρας"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μπορεί να ψηφίστηκε από τη Βουλή, ωστόσο δέκα ανοιχτά μέτωπα θα πρέπει από τώρα έως και τις αρχές του φθινοπώρου να κλείσουν, ενώ η ύφεση βαθαίνει, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Εκτροπή με καταστολή και ξεπούλημα"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αφού σχεδίασαν να διαλύσουν με πρωτοφανή βία κάθε δημοκρατική αντίδραση τρομοκρατώντας, σκηνοθετώντας απειλές και εκβιάζοντας, παραδίδουν τον μεγαλύτερο πλούτο της χώρας στους δανειστές, οι οποίοι άνευ όρων και ορίων μπορεί να κάνουν ό,τι θέλουν και να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: " "Αν μιλήσω θα γίνει σεισμός στο ΠΑΣΟΚ"- Ο Άκης Τσοχατζόπουλος προειδοποιεί κορυφαία κυβερνητικά στελέχη".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αν μιλήσω θα γίνει σεισμός στο ΠΑΣΟΚ και αυτοί που μεθόδευσαν την εξόντωσή μου θα τρέχουν για να κρυφτούν". Την προειδοποίηση αυτή απηύθυνε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε κορυφαίο παράγοντα του ΠΑΣΟΚ λίγο μετά την παραπομπή του από την Βουλή στο Δικαστικό Συμβούλιο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ο Άκης απειλεί να σαρώσει τους Παπανδρέου-Σημίτη"
Η εφημερίδα γράφει ότι "αμέσως μετά την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος προειδοποίησε τους Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη ότι αυτοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το σκάνδαλο των υποβρυχίων γιατί είχαν σημαντικό ρόλο στο ΚΥΣΕΑ".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "ΕΣΥ κόβονται 4.500 κρεββάτια"
Η εφημερίδα γράφει ότι "μειωμένο κατά 4.500 κλίνες, 330 κλινικές και 50 διοικητές θα είναι στο εξής το ΕΣΥ, ενώ 600 γιατροί θα μετακινηθούν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα στο νομό όπου υπηρετούν. Τα νοσοκομεία είτε παραμένουν ως μονάδες (πχ ΚΑΤ, Ιπποκράτειο) είτε διασυνδέονται με άλλα της περιοχής τους (πχ Ευαγγελισμός, Οφθαλμιατρείο, Πολυκλινική, 3ο Νοσοκομείο ΙΚΑ)".

ΕΣΤΙΑ: "Ανεύθυνο πολιτικό σύστημα"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας επιδεικνύει απίστευτη ανευθυνότητα. Τα κόμματα και οι βουλευτές θεωρούν ότι δεν φέρουν καμμία ευθύνη για ό,τι συμβαίνει. Όλοι επιρρίπτουν τις ευθύνες στην εκάστοτε Κυβέρνηση".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ορμητικά στην πάλη για φιλολαϊκή ανάπτυξη"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το "μεσοπρόθεσμο" ψηφίστηκε στη Βουλή, όπως και ο εφαρμοστικός του νόμος. Η αστική προπαγάνδα κάνει λόγο για ανακούφιση των ευρωσυμμάχων και των καπιταλιστών. Ουσιαστικά έχει αρχίσει η ελεγχόμενη χρεοκοπία, για τη σωτηρία του κεφαλαίου από την κρίση".

Ο ΛΟΓΟΣ : " "Κινούμενη άμμος" για το λαό τα νέα δανεικά"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " ούτε ο πιο αισιόδοξος πολίτης αυτής της χώρας δεν βλέπει το τέλος του τούνελ της βαθιάς ύφεσης, στο οποίο κινείται η χώρα. Επί μία εβδομάδα η πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας έζησε το θέατρο του παραλόγου και έμεινε εγκλωβισμένη σε διλήμματα...".

ΤΑ ΝΕΑ: "Και τώρα; Μετά τη θύελλα του Μεσοπρόθεσμου"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα πολύπλοκο σκηνικό πιέσεων αλλά και αντιφατικών απόψεων των δανειστών μας έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα μετά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια επαναδιαπραγμάτευση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων που θέτει το Πρόγραμμα".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Στοιχεία - σοκ για την ΕΛ.ΑΣ.!"
Η εφημερίδα γράφει ότι "απίστευτες εικόνες και καταγγελίες για: ένστολους που έσπαγαν αναίτια κεφάλια. - "προστασία" με το αζημίωτο νυχτερινών μαγαζιών από αξιωματικούς.- αλλοίωση γραπτών σε εξετάσεις για "δικά τους παιδιά" ".ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Μπάτε ξένοι χτίστε όπου θέλετε"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ζητήσαμε από το Eurogroup να πουλάμε απευθείας χωρίς διεθνείς διαγωνισμούς. Ασυλία σε υπουργούς ακόμα και για οποιοδήποτε ξεπούλημα- Πετάνε στα σκουπίδια Σύνταγμα και ΣτΕ"ΝΙΚΗ: "Ιδιωτικοποιήσεις χωρίς έγκριση της Βουλής"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο οι αποκρατικοποιήσεις από το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας (ΤΔΠ), αφαιρέθηκε στο "παρά πέντε" διάταξη του εφαρμοστικού νόμου".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Σωτηρία μέσω rollover!"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μπορεί τόσο καιρό οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις να λοιδορούν τη Γερμανία, ωστόσο παρά τη διστακτικότητα της κυβέρνησης Μέρκελ, καθίσταται σαφές ότι η λύση του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος θα περάσει από το Βερολίνο".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Η Ευρώπη ψάχνει έξοδο κινδύνου από το Μεσοπρόθεσμο"
Η εφημερίδα γράφει ότι "οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών διαπιστώνουν το αδιέξοδο των πακέτων λιτότητας και αναζητούν αναπτυξιακά εργαλεία. ΟΟΣΑ: Δεν γίνεται όλα τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων να απορροφώνται από τους πιστωτές".

PRESS TIME: "Συνωμοσία ενοχής- Μυστική σύσκεψη. Τώρα τρέμουν την κοινωνική αναταραχή"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συνωμοσία ενοχής. Οι δανειστές μας έντρομοι από την κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα φοβούνται τα χειρότερα. Συγκάλεσαν άρον-άρον μυστική σύσκεψη στις Βρυξέλλες στην οποία ανέλυσαν τους απερχόμενους κινδύνους".

REAL NEWS: "Καλό κουράγιο" έως το 2025- Μυστικό σχέδιο Βερολίνου- Βρυξελλών για το νέο δάνειο"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πηγές της Κομισιόν και της καγκελαρίας υπογραμμίζουν σε έντονο ύφος ότι "το σχέδιο Ελλάδα δεν σταματάει τον Σεπτέμβριο" με τη νέα δανειακή σύμβαση. Γνωρίζουν καλά ότι, στην ουσία, η ΕΕ πρέπει να περάσει κάποια στιγμή από τη λύση του Baker Plan στη λύση τη Brady Plan".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Ο λογαριασμός και οι 16 ανατροπές- Τι σημαίνει το μεσοπρόθεσμο στη ζωή μας"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κλείνουν 1.951 κλίνες στη Βόρεια Ελλάδα"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Απελευθερώνεται... σήμερα η 5η δόση των 12 δισ. ευρώ"
Η εφημερίδα γράφει ότι "με συνοπτικές διαδικασίες οι υπουργοί του Eurogroup αναμένεται να εγκρίνουν σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, την εκταμίευση της 5ης δόση των 12 δισ. ευρώ".Η ΑΞΙΑ: "Οι δύο όψις του Μνημονίου ΙΙ- Το κόλπο των πιστωτών με τη νέα δανειακή σύμβαση και οι προσδοκίες ανάκαμψης"
Η εφημερίδα γράφει ότι "οριστική αποφυγή της χρεοκοπίας και ενίσχυση της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας. Ούτε ένα ευρώ περισσότερο από το πρώτο "πακέτο" δεν θα ρισκάρουν οι εταίροι και το ΔΝΤ"¨.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πορεία σε βαθιά ύφεση και το δεύτερο εξάμηνο"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θα διευρυνθεί φέτος η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σήμα για πώληση μονάδων της ΔΕΗ"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανοίγουν οι πόρτες για πρόσβαση ιδιωτών στις λιγνιτικές μονάδες. Εντός των ημερών το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με το νομοσχέδιο για το διαχωρισμό των δικτύων ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου".


ΚΕΡΔΟΣ: "Θερινές φοροεκπλήξεις"
Η εφημερίδα γράφει ότι "μικρές ή μεγαλύτερες διαρρυθμίσεις για την εφαρμογή των μέτρων του μεσοπρόθεσμου πλαισίου, κλιμάκωση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής αλλά και κάποιες σημαντικές φοροεκπλήξεις, που θα δίνουν ένα στίγμα κοινωνικότερης πολιτικής, θα περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Εθνικό μέτωπο στις ιδιωτικοποιήσεις"
Η εφημερίδα γράφει ότι "πλάνα δυναμικής συμμετοχής στις σαρωτικές αποκρατικοποιήσεις των επόμενων χρόνων ετοιμάζουν κορυφαίοι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, διεκδικώντας σημαντική συμμετοχή στην "πίτα" των μεγάλων projects, που υπολογίζεται να ανέλθουν συνολικά στο ποσό των 50 δισ. ευρώ".