Οι προγραμματικές δηλώσεις στα αμερικανικά ΜΜΕ

Οι προγραμματικές δηλώσεις στα αμερικανικά ΜΜΕ

Εκτενείς αναφορές στις προγραμματικές δηλώσεις του εντολοδόχου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, κάνουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

Ιδιαιτέρως προβάλλουν τη θέση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός, ότι η παραμονή στην ευρωζώνη διασφαλίζει νομισματική σταθερότητα στην Ελλάδα και δημιουργεί σωστές προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα.

Μεταξύ άλλων, καταγράφεται η αναφορά του πρωθυπουργού στην αναγκαιότητα διασφάλισης της επόμενης δανειακής δόσης, σημειώνοντας ότι ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι «η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της Ελλάδας θα γίνει εφόσον εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και οι πολιτικές που απορρέουν από αυτές».

Επίσης, επισημαίνεται ότι ο κ. Παπαδήμος μίλησε για «κρίση εμπιστοσύνης» μεταξύ Ευρωπαίων και Ελλάδας και για το εάν η χώρα μας διαθέτει τη βούληση και την ικανότητα να αποκαταστήσει την οικονομία της.

Αναφορά γίνεται επίσης στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, ότι η στήριξη της μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από τους τρεις μήνες που απαιτούνται για την εξασφάλιση της νέας δανειακής δόσης.