ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυτές είναι οι χώρες που μας φέρνουν τα καλύτερα Home Blends στον καφέ!

Αυτές είναι οι χώρες που μας φέρνουν τα καλύτερα Home Blends στον καφέ!

Ομολογουμένως μιλάμε για μία κολοσσιαία βιομηχανία, η οποία απασχολεί άμεσα ή έμμεσα πάνω από 125 εκατομμύρια ανθρώπους!

Παρότι εδώ και αναρίθμητα χρόνια ο καφές παραμένει παγκοσμίως το πιο διαδεδομένο και αγαπητό ρόφημα, υπάρχουν πολλές πληροφορίες σε σχέση με αυτόν που δεν είναι ευρέως γνωστές στο τεράστιο κοινό του. Για παράδειγμα, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως τα διάσημα καφεόδεντρα καλύπτουν πάνω από 27 εκατομμύρια στρέμματα, για να καταναλωθούν καθημερινά περισσότερες από 2.25 δισεκατομμύρια κούπες καφέ παγκοσμίως! Ομολογουμένως μιλάμε για μία κολοσσιαία βιομηχανία, η οποία απασχολεί άμεσα ή έμμεσα πάνω από 125 εκατομμύρια ανθρώπους!

Όπως είναι λογικό, οι παραπάνω αριθμοί εγείρουν την περιέργειά μας για ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «αυτοκρατορία» του καφέ, ωστόσο, οι απομακρυσμένες και εξωτικές περιοχές παραγωγής, είναι εκείνες που παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ακριβώς για αυτό, στο κείμενο που ακολουθεί σας συστήνουμε τις χώρες που κρατάνε τα σκήπτρα στον χώρο του καφέ αυτή τη στιγμή, παράγοντας τα καλύτερα Home Blends που μπορείτε να συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας!

Η… μαμά Αιθιοπία

Αν υπάρχει ένας λαός στον οποίο χρωστάμε πολλά, αυτός είναι δίχως δεύτερη σκέψη οι Αιθίοπες. Αλήθεια, ήξερες πως σύμφωνα με έναν ιδιαίτερα δημοφιλή μύθο, ο Αιθίοπας βοσκός Κάλντι ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που παρατήρησε την ευεργετική επίδραση του καφέ στον οργανισμό, όταν διαπίστωσε πως το κοπάδι του έγινε πολύ πιο δραστήριο τρώγοντας καρπούς από το συγκεκριμένο φυτό; Η Αιθιοπία είναι επιβεβαιωμένα η πρώτη χώρα από καταβολής κόσμου, η οποία ξεκίνησε την παραγωγή και τη διακίνηση καφέ στον υπόλοιπο πλανήτη. Επιστρέφοντας στο σήμερα, περιοχές με «πλούσιο» σε μεταλλικά στοιχειά έδαφος όπως η Sidamo, έχουν την ικανότητα να δημιουργούν σύνθετες και εκλεπτυσμένες ποικιλίες καφέ, όπως ο πασίγνωστος Arabica με λεπτεπίλεπτο άρωμα ανθών γιασεμιού και περγαμόντου. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος τη μακρά παράδοση και βαθιά γνώση που έχει αποκτήσει η Αιθιοπία στον καφέ όλα αυτά τα χρόνια, για να επιλέξει δίχως δεύτερη σκέψη τον Home Blend Ethiopia καφέ φίλτρου από τον Dimello!

Extra info: Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, η οικονομία της Αιθιοπίας βασίζει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό του 60% στην παραγωγή καφέ, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο κατέχει το… διόλου ευκαταφρόνητο 3% της αγοράς.

H «βασίλισσα» Βραζιλία

Μπορεί η «μαμά» του καφέ να θεωρείται η Αιθιοπία, στην αμέσως επόμενη θέση όμως, την… κοντράρει η Βραζιλία, η οποία εκτός από το μεγαλύτερο αποκριάτικο καρναβάλι, φημίζεται και για τη μεγαλύτερη παραγωγή και εξαγωγή καφέ παγκοσμίως, κατέχοντας ένα ποσοστό 1/3 τα τελευταία 150 χρόνια! Όπως προκύπτει από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, 3.44 εκατομμύρια τόνοι καφέ παράγονται κάθε χρόνο, με πάνω από 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους να απασχολούνται στη βραζιλιάνικη «αυτοκρατορία» του καφέ. Όλα τα παραπάνω, οφείλονται βέβαια στις ιδιομορφίες υποτροπικών περιοχών όπως τα υψίπεδα Sul De Minas, τα οποία συγκεντρώνουν στα εδάφη τους τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να δημιουργηθεί μία μοναδική ποιότητα καφέ, η οποία θα ανταποκρίνεται και στην ταυτότητα της ίδια της χώρας. Διακριτικό άρωμα ξηρών καρπών, γλυκιά, ήπια γεύση και ισορροπημένο σώμα, συνθέτουν ένα ακαταμάχητο Home Blend, το οποίο προκαλεί απρόβλεπτες… εκρήξεις, ακόμη και στον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

Extra info: Λαμβάνοντας υπόψη όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, σε κανέναν δεν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που οι φυτείες του καφέ στη Βραζιλία ξεπερνούν σε έκταση τα 27.000 km2!

Τα «πολύτιμα» καφεόδεντρα της Ινδίας

Πλάι σε καουτσουκόδεντρα, πιπεριές και φιστίκια areka, στη σκιά άλλων δέντρων μέρα τη μέρα ανθίζουν σαν… ομπρέλες τα φημισμένα καφεόδεντρα από τα οποία παράγεται η ξεχωριστή ποικιλία του καφέ Robusta. Ο κορμός τους μόλις που αγγίζει το ενάμιση μέτρο, απλώνεται και ανοίγει, δυσκολεύοντας έτσι κάπως τη διαδικασία της συγκομιδής, όμως παράγοντας ένα από τα πιο αγαπητά χαρμάνια σε όλον τον κόσμο. Αν είστε λάτρεις της συγκεκριμένη ποικιλίας, είναι βέβαιο πως η «γεμάτη» γεύση του Home Blend espresso Ricco, είναι η κατάλληλη επιλογή για να εμπλουτίσετε με επιπλέον «νότες» σοκολάτας και ξηρών καρπών τα πρωινά σας! Το αναπάντεχο «πάντρεμα», με ένα εκλεπτυσμένο μείγμα από καρπούς Arabica της κεντρικής και νοτίου Αμερικής, όχι μόνο αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τα χαρακτηριστικά του Robusta, αλλά μας χαρίζουν και μία ξεχωριστή γευστική εμπειρία στην κούπα μας.

Extra info: Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο «ποικιλία», όπως συνέβη παραπάνω με τον Robusta, αναφερόμαστε στην καλλιέργεια ενός συγκεκριμένου είδους καφέ, το οποίο περιλαμβάνει ένα επίσης πολύ συγκεκριμένο σύνολο χαρακτηριστικών, στη γεύση, το άρωμα, το σώμα και τη γλυκύτητα. Από την άλλη με τον όρο «χαρμάνι», εννοούμε την ανάμειξη πολλών και διαφορετικών ποικιλιών καφέ οι οποίες, «συμπληρώνοντας» η μία την άλλη, δημιουργούν ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Το ωφέλιμο ανάγλυφο της Κολομβίας

Τελευταία στη λίστα αλλά αναμφίβολα εξίσου σημαντική με όσες χώρες αναφέρθηκαν παραπάνω, είναι η Κολομβία, η οποία διατηρεί μία πολύχρονη και αξιοσημείωτη παράδοση στην παραγωγή καφέ. Περιοχές με ιδιαίτερα τροπικό κλίμα όπως είναι το Equatorial Andean rainforest και η καταπράσινη Huila, διαθέτουν ένα ποικιλόμορφο σύνολο κλιματικών και τοπογραφικών χαρακτηριστικών, τα οποία σε συνδυασμό με ένα «πλούσιο» αζωτούχο έδαφος, δημιουργούν μία μοναδική ποικιλία καφέ με φρουτώδες άρωμα και ισορροπημένη, διακριτική γεύση. Λίγες μόνο γουλιές από μία αχνιστή κούπα Home Blend Colombia, είναι ο εγγυημένος τρόπος να χαλαρώσουμε όλες τις ώρες της μέρας!

Extra info: Στην περιοχή Sidamo, σε αντίθεση με τις άλλες δύο περιοχές παραγωγής καφέ που υπάρχουν στην Κολομβία (Genika, Harar), τα καφεόδεντρα μεγαλώνουν με πολύ μεγαλύτερη καθυστέρηση, γεγονός που συντελεί στη μεγαλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από το φυτό και στη δημιουργία πολύ πιο έντονων γεύσεων στο φλυτζάνι μας!

Κλείνοντας, τώρα που γνωρίζετε ποιες είναι οι χώρες που αξίζει να εμπιστευτείτε για την επιλογή του καφέ σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις αφήσετε να… ξετρυπώσουν και τον barista που κρύβετε μέσα σας. Επιλέγοντας τα υψηλής ποιότητας Home Blends του Dimello, θα μπορείτε να απολαμβάνετε σπίτι σας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ένα ρόφημα επαγγελματικών προδιαγραφών, με άρωμα από την πιο μακρινή και εξωτική γωνία της Γης!