ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Sky Express: Η αεροπορική που «δεν το έβαλε κάτω» με τον κορονοϊό

Sky Express: Η αεροπορική που «δεν το έβαλε κάτω» με τον κορονοϊό

Τη μεγαλύτερη δοκιμασία στην ιστορία του περνάει λόγω της πανδημίας του νέου κορoνοϊού ο κλάδος των αερομεταφορών.

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αναγκάστηκαν να καθηλώσουν στο έδαφος τα αεροπλάνα τους και να μειώσουν στο ελάχιστο τα δρομολόγιά τους, ενώ κατάφορα επηρεάστηκε το προσωπικό τους. Αρκετές κήρυξαν πτώχευση και άλλες μείωσαν τον αριθμό των υπαλλήλων τους σε μια απόπειρα να περιοριστούν οι οδυνηρές απώλειες που προκάλεσε αυτή η πρωτόγνωρη κρίση. Η Sky Express όμως, κατόρθωσε να βγει από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και το σύνολο των εργαζομένων της στη θέση του!

Πτήσεις σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ακόμα και χωρίς επιβάτες

Η Sky Express, η εταιρεία που εξυπηρετεί 34 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, αντιμετώπισε την κατάσταση με σωστό προγραμματισμό και ψύχραιμη διαχείριση. Κατάφερε έτσι να διατηρήσει όλο αυτό το διάστημα το μεγαλύτερο μέρος του πτητικού της έργου, καθιστώντας έτσι δυνατή τη σύνδεση πολλών από τα νησιά μας και άλλων απομακρυσμένων περιοχών της πατρίδας μας, με την Αθήνα. Με τη λήψη της στρατηγικής αυτής απόφασης, η Sky Express διατήρησε το πτητικό της πλάνο στο 50% και δεν σταμάτησε καμία αεροπορική σύνδεση με τις 34 περιοχές της Ελλάδας όπου εκτελεί δρομολόγια, ακόμη κι αν έπρεπε να πετάξει χωρίς κανέναν επιβάτη, παρά μόνο με εμπορεύματα ή αλληλογραφία. Μάλιστα, με τον τρόπο αυτό η εταιρεία βρέθηκε για πρώτη φορά και στην πρώτη 20άδα του Eurocontrol με τις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούσαν πτήσεις μέσα στο Μάρτιο.

Καμία θέση εργασίας δεν χάθηκε

Εκτός του ότι η Sky Express επίλεξε να συνεχίσει το πτητικό της έργο προς όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, κατόρθωσε να βγει από την κρίση του νέου κορονοϊού και της πανδημίας, έχοντας επιτύχει τον πρωταρχικό της στόχο, δηλαδή τη διασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας. Προχωρώντας σε ειλικρινή διάλογο με τους εργαζόμενους, έφτασαν από κοινού σε λύσεις για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας και έτσι δεν έγινε καμία απόλυση – ένα πραγματικό επίτευγμα για αεροπορική εταιρία αυτό το διάστημα, υπό αυτές τις συνθήκες. Αντ’ αυτού, δημιουργήθηκαν ευέλικτες υπηρεσίες, ώστε η εταιρεία να είναι σε διαρκή επικοινωνία με το επιβατικό κοινό και ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο το τηλεφωνικό κέντρο τόσο με εξοπλισμό, όσο και με προσωπικό, προκειμένου να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στο μεγάλο όγκο των κρίσιμων ζητημάτων.

Προσφορά ευγνωμοσύνης στο προσωπικό των ΜΕΘ

Η Sky Express παράλληλα, δεν αμέλησε να δείξει την ευγνωμοσύνη της στους ανθρώπους του Συστήματος Υγείας της χώρας, που πάλεψαν στην «πρώτη γραμμή» με τον φονικό ιό, προσφέροντας όλες τους τις δυνάμεις για την καταπολέμησή του. Για τον λόγο αυτό, με μια μοναδική κίνηση αναγνώρισης του δύσκολου αυτού έργου που είχαν να επιτελέσουν και συνεχίζουν να επιτελούν, προσέφερε δωρεάν εισιτήρια στο σύνολο του προσωπικού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Στην επόμενη ημέρα με νέα προγράμματα για το επιβατικό κοινό

Πλέον, η πρώτη φάση της πανδημίας του νέου κορονοϊού ολοκληρώθηκε για την Ελλάδα, που μπαίνει με αργά, σταθερά βήματα στην επόμενη ημέρα. Η Sky Express αποκόμισε σημαντική γνώση και εμπειρία από την κρίση και αξιολογώντας όλα τα νέα δεδομένα, επιστρέφει στο πλήρες πτητικό της πλάνο με ένα νέο πρόγραμμα: Το Careplane δημιουργεί ένα περιβάλλον ενισχυμένης ταξιδιωτικής φροντίδας και υγειονομικής σιγουριάς, ενώ παράλληλα επεκτείνεται το πρόγραμμα Feel Free.

Δημιουργούνται έτσι πολύ ανταγωνιστικά εισιτήρια για επιχειρηματίες και τουρίστες που θέλουν να φτάσουν στα ελληνικά νησιά, είτε για να προετοιμάσουν τις δραστηριότητές τους, ή για να κάνουν ξέγνοιαστες διακοπές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Sky Express λανσάρει διαφημιστική καμπάνια για την Ελλάδα στο εξωτερικό. Με την προβολή της χώρας μας στο επίκεντρο και ανταγωνιστικούς ναύλους για τους επισκέπτες των επιτρεπόμενων προορισμών εξωτερικού, στοχεύει στο να υπάρχει και φέτος σημαντική εισερχόμενη κίνηση, που θα ενισχύει τον τουρισμό και την ελληνική οικονομία γενικότερα σε πολλαπλά επίπεδα. Η Sky Express αντιλαμβάνεται τα κρατικά μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν πρόσφατα ως ένα «χέρι βοήθειας» στην προσπάθειά της να στηρίξει τα νησιά, τον τουρισμό, την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας και θεωρεί ιδιαίτερα θετικό ότι τα μέτρα αυτά είναι οριζόντια και στηρίζουν το σύνολο του κλάδου.

Η Sky Express βγαίνει από την κρίση της πανδημίας δυνατότερη και συνεχίσει να δυναμώνει κάθε μέρα. Παρέχει επιλογές στους επιβάτες εγχώριων πτήσεων, πετάει κάθε μέρα ψηλότερα και με το βλέμμα στο αύριο σχεδιάζει το σήμερα με πολύ προσεκτικές, επιτυχημένες κινήσεις προς κάθε κατεύθυνση.