ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η σύνδεση στο Διαδίκτυο, κάτω από κάθε συνθήκη, διαβατήριο για την post-COVID εποχή

Η σύνδεση στο Διαδίκτυο, κάτω από κάθε συνθήκη, διαβατήριο για την post-COVID εποχή

Ρόλο-«κλειδί» για την ανάκαμψή τους στην εποχή μετά τον COVID-19 αποδίδουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην ψηφιακή τεχνολογία.

Τα ψηφιακά εργαλεία και η συνδεσιμότητα θεωρούνται από τις εταιρείες στη χώρα μας ως οι βασικοί παράγοντες που θα «ξεκλειδώσουν» την ανάκαμψη από την πανδημία. Η πανδημική κρίση έκανε τη συνδεσιμότητα πιο σημαντική από ποτέ, με το ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα να αναγνωρίζει στο Διαδίκτυο ένα ασφαλές διαβατήριο όχι απλώς επιβίωσης, αλλά μετάβασης σε μια νέα εποχή.

Τεχνολογίες που «πατούν» πάνω σε σταθερές, γρήγορες και αξιόπιστες συνδέσεις, όπως το cloud, αναδείχθηκαν από «χαλαρή» επενδυτική πρόθεση σε επενδυτικό μονόδρομο για το επιχειρείν στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον τα δύο τρίτα των ελληνικών εταιρειών αντιμετωπίζουν το cloud ως απαραίτητο εργαλείο επιβίωσης στην post-COVID εποχή. Είναι ενδεικτικό ότι μία στις τρεις εταιρείες (36%) κατονομάζει το cloud ως την ψηφιακή τεχνολογία που θεωρεί «πολύ σημαντική» για τη μελλοντική της ανάπτυξη, ενώ το 33% τη χαρακτηρίζει «σημαντική».

Η παραπάνω εικόνα, την οποία αποτυπώνει έρευνα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) που υλοποιήθηκε στα τέλη του 2020, επιβεβαιώνει ξεκάθαρα ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι αποφασισμένες να δώσουν ψηφιακή απάντηση στην πανδημική κρίση. Ήδη το 40% του συνόλου των επιχειρήσεων θεωρεί πολύ σημαντική, για την επέκτασή του σε νέες αγορές μετά την πανδημία, την απόκτηση site. Επίσης, το 34% αξιολογεί ως πολύ σημαντική την αλληλεπίδραση με τους πελάτες σε απευθείας σύνδεση μέσω ζωντανών συζητήσεων και ψηφιακών κοινωνικών δικτύων.

Internet χωρίς διακοπές με τα COSMOTE Business Double Play

Οι ελληνικές εταιρείες δεν μπορούν να αγνοήσουν το γεγονός ότι οι τεκτονικές αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες, που έφερε η πανδημία, δημιουργούν νέα δεδομένα για τη λειτουργία τους σε όποιο τομέα και εάν δραστηριοποιούνται και όποιο και εάν είναι το μέγεθός τους. Αυτός ο μετασχηματισμός, ωστόσο, προϋποθέτει την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων σε ψηφιακό περιβάλλον κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, όσο ακραίες και αν είναι. Αυτή την αδιάλειπτη ψηφιακή λειτουργία καλούνται να εγγυηθούν οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, επενδύοντας στη συνέχεια και τη συνέπεια της συνδεσιμότητας για τους πελάτες τους, μέσα από καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Τέτοια είναι και τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play, χάρη στα οποία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκτούν σημαντικά πλεονεκτήματα και έξτρα υπηρεσίες και παροχές. Μέσω αυτών, κάθε επιχείρηση είναι σε θέση να απολαμβάνει Ιnternet με υψηλές ταχύτητες έως 200Μbps και μαζί με την υπηρεσία Ιnternet Backup, Ιnternet χωρίς διακοπές, προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητά της.

Ενδεικτικά, τα εν λόγω προγράμματα προσφέρουν υψηλές ταχύτητες Internet έως 200Mbps, ώστε κάθε επιχείρηση να λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά, κατεβάζοντας άμεσα αρχεία, πραγματοποιώντας τηλεδιασκέψεις κ.λπ..

Επιπλέον, περιλαμβάνουν υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, με 2.000 λεπτά προς όλα τα σταθερά, επιπλέον χρόνο ομιλίας, έως 1.500 λεπτά, προς κινητά Ελλάδας και προς διεθνή σταθερά και κινητά, καθώς και απεριόριστες ενδοεταιρικές κλήσεις σε κινητά COSMOTE Business.

Ακόμη, κάθε μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να αποκτήσει υπηρεσίες Τηλεφωνικού Κέντρου (smart office), χωρίς ειδικό εξοπλισμό, οι οποίες προσφέρουν δωρεάν τη δυνατότητα για ηχογραφημένα μηνύματα και ανακοινώσεις, αναμονή για έως 5 κλήσεις, κ.ά. Τέλος, τα Full Pack προγράμματα διαθέτουν -χωρίς επιπλέον κόστος- υπηρεσίες online παρουσίας, με δωρεάν domain «.gr» ή «.eu», φιλοξενία του website της επιχείρησης με χώρο 6GB στις σύγχρονες υποδομές της COSMOTE, καθώς και static IP σύνδεση.

Όλα τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play με την υπηρεσία Internet Backup δίνουν τη δυνατότητα για άμεση εφεδρική πρόσβαση στο Internet και την τηλεφωνία, μέσω του δικτύου κινητής COSMOTE. Σε περίπτωση διακοπής της σταθερής σύνδεσης, η υπηρεσία Internet Backup επιτρέπει στις επιχειρήσεις να παραμείνουν συνδεδεμένες, μέσω του USB stick που παρέχεται, με ενσωματωμένη sim κάρτα κινητής, το οποίο και βρίσκεται εγκατεστημένο στο router σε μόνιμη βάση.

Με την υπηρεσία Internet Backup, που περιλαμβάνουν τα εν λόγω προγράμματα εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία κάθε επιχείρησης, όπως είναι η πρόσβαση στο Internet, η ομιλία, η ανταλλαγή email, η πρόσβαση σε cloud εφαρμογές, η διαχείριση του e-shop κτλ.

Με δεδομένο ότι από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις κάνουν έναν πραγματικό αγώνα δρόμου για να οξύνουν τα ψηφιακά τους αντανακλαστικά (σ.σ. το 6% -σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ- απέκτησε e-shop από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης και μέχρι σήμερα), το πρόγραμμα COSMOTE Business Double Play μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε ελληνική εταιρεία.