ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

AHEPA WORLD CUP 2021 Beach Volleyball: Με άρωμα ΗΠΑ και Βενεζουέλας στις απονομές

AHEPA WORLD CUP 2021 Beach Volleyball: Με άρωμα ΗΠΑ και Βενεζουέλας στις απονομές

Με άρωμα Βενεζουέλας λόγω νικητή (Edward Rammos) αλλά και με την παρουσία του ύπατου αντιπροέδρου της AHEPA (Washington DC) κ. Jimmy Kokotas, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 24 Ιουλίου το τουρνουά μικτών ομάδων “AHEPA WORLD CUP 2021” Beach Volleyball tournament στη Ναύπακτο.

Ο κ. Kokotas ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο της AHEPA (25-31 Ιουλίου), ωστόσο δεν παρέλειψε να παρευρεθεί και στη Ναύπακτο και να κάνει τις απονομές στους πρωταθλητές, δίνοντας αίγλη στη διοργάνωση. Η προγραμματισμένη αυτή παρουσία στη Ναύπακτο ήταν και η αιτία του παράδοξου φέτος, το τουρνουά να τελειώσει το Σάββατο και όχι την Κυριακή ως είθισται. Άλλωστε η μητρική AHEPA είχε κεντρικό ρόλο στην επιτυχημένη διεκπεραίωση του τουρνουά, αφού τα χρηματικά έπαθλα όλων των νικητών ήταν δωρεά από το αθλητικό τμήμα στις ΗΠΑ, με διευθυντή τον κ Chris Atsaves. Από την AHEPA Hellas στις απονομές παρευρέθηκαν ο κυβερνήτης κ Βαρσάμης Κων/νος, ο αθλητικός της διευθυντής κ Αδάμ Βλαχογιάννης, μέλη της AHEPA Hellas και του Δ.Σ. της, και o πρόεδρος του τμήματος Ναυπάκτου «AHEPA Lepanto 1571» κ Άγγελος Σταυρόπουλος. Το Δήμο Ναυπακτίας εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Ντίνος Τσουκαλάς και ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Ναυπάκτου κ. Σπύρος Τσέλιος.

Tο τοπικό τμήμα της Ναυπάκτου διοργάνωσε για 8η χρονιά το «AHEPA WORLD CUP» Beach Volleyball, που αποτελεί το μοναδικό αθλητικό event της AHEPA για την Ελλάδα και την Ευρώπη. H διοργάνωση- θεσμός ήταν εγκεκριμένη διοργάνωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΕΟΤ και είχε συνδιοργανωτές το Δήμο Ναυπακτίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον αθλητικό σύλλογο «Ομόνοια Ναυπάκτου».

Στο αθλητικό κομμάτι και παρά τις τρικλοποδιές του κορονοϊού, καταρτίστηκε αρχικά ταμπλό 16 ομάδων που προχώρησε με σύστημα διπλού αποκλεισμού. Μετά από ένα διήμερο αμφίρροπων και θεαματικών αγώνων, στον τελικό αναδείχθηκαν πρωταθλητές το ζευγάρι Χαντζή Ελένη/ Rammos Edward (με προέλευση από Αθήνα και… Βενεζουέλα), που επικράτησαν με 2-0 σετ των Λάβδα Ευανθία/ Κογκαλίδη Κωνσταντίνου, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Φωκιανού Αναστασία/ Ρουμελιωτάκης Γιάννης με 2-0 επί των Πατακοπούλου Μοσχούλα/ Ντόντη Νίκου. Το τουρνουά διεξήχθη με περιορισμό σε θεατές βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου, ενώ ο τελικός μεταδόθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική και διαδικτυακή μετάδοση από το IONIAN Channel.

Άψογη ήταν η διαιτησία των αγώνων με τους διαιτητές Ανδρέα Λιναρδάτο, Λουκά Σπυρόπουλο, Παναγιώτη Αγγελόπουλο και Γιώργο Παπαχριστοπουλο του Συνδέσμου Διαιτητών Πελοποννήσου, υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου διαιτησίας beach volley της περιφέρειας Πελοποννήσου και τεχνικού υπεύθυνου εκ μέρους της ΕΟΠΕ κ. Κώστα Μπακλέση.

Οι νικητές των μεταλλίων πέραν της χαράς της συμμετοχής και την δόξα της νίκης κέρδισαν χρηματικά έπαθλα, ενώ οι πρωταθλητές είχαν και επιπλέον δώρο ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κέα ή Κύθηρα, προσφορά του χορηγού TRITON Ferries. Χορηγοί επίσης ήταν οι «Hot & Krispy», White sand και Faces Cafe, Κρέατα Δούρος. Υποστηρικτές οι Ploumis Beer, Kotsovolos- Κατάστημα Ναυπάκτου,Fibran, Avance rent a car, Plaza Hotel. Οι αθλητές ξεδίψασαν με μεταλλικό νερό «ΚΟΡΠΗ» και χρησιμοποίησαν αντισηπτικά Ecofarm.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το IONIAN Channel, και τα neolaia.gr, newbomb.gr και onsports.gr

Πολύτιμη ήταν και η συνδρομή του αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Τσουκαλά Ντίνου και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου κ. Τσέλιου Σπύρου για τη μέριμνά τους σε ό,τι χρειάστηκε εκ μέρους του δήμου Ναυπακτίας, καθώς και του τοπικού τμήματος Ναυπάκτου του Ερυθρού Σταυρού για την υγειονομική κάλυψη του τουρνουά.

Φυσικά πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές για την προσπάθειά τους. Τα πλατιά τους χαμόγελα μετά το τέλος των αγώνων ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τους διοργανωτές, που παρά τους περιορισμούς και δυσκολίες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχημένη διεκπεραίωση του τουρνουά.

Το ραντεβού ήδη ανανεώθηκε για το καλοκαίρι του 2022.

Vamos AHEPA!!

Παρακολουθήστε σε μαγνητοσκόπηση τον τελικό και τις απονομές ΕΔΩ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.