ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επισκεφτήκαμε πρώτοι το νέο κατάστημα ΑΒ στο ιστορικό κτήριο «Ηλύσια» της Θεσσαλονίκης

Επισκεφτήκαμε πρώτοι το νέο κατάστημα ΑΒ στο ιστορικό κτήριο «Ηλύσια» της Θεσσαλονίκης

Ένα νέο, πλήρως εξοπλισμένο κατάστημα, άνοιξε η ΑΒ Βασιλόπουλος σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Θεσσαλονίκης.

Στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο του κινηματογράφου Ηλύσια, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στην οδό Παύλου Μελά 8, πολύ κοντά στον Λευκό Πύργο.

Το newsbomb.gr είχε τη μοναδική ευκαιρία να περιηγηθεί στο νέο ΑΒ, ένα πραγματικό στολίδι για τη συμπρωτεύουσα, το οποίο είναι έτοιμο να μετατρέψει τη συνήθεια των καθημερινών μας αγορών, σε μια βόλτα στον χρόνο και τον νεοελληνικό πολιτισμό. Ένα κατάστημα έτοιμο να μας προσφέρει μια νέα αγοραστική εμπειρία για να κάνουμε τα ψώνια μας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια!

Το αρχιτεκτονικό στολίδι της Θεσσαλονίκης

Το συγκεκριμένο κτήριο, πολύ κοντά στο χαρακτηριστικό έμβλημα της πόλης, τον Λευκό Πύργο, αποτελεί ένα θαυμαστό αρχιτεκτονικό δημιούργημα. Ανεγέρθηκε το 1930, βάσει των σχεδίων του αρχιτέκτονα Λέανδρου Ζωίδη, με εμφανή στοιχεία πρώιμου μοντερνισμού. Η αρχική χρήση του ήταν κινηματογράφος, με το όνομα «Ηλύσια», ο οποίος μετατράπηκε σε ένα πραγματικό τοπόσημο της πόλης. Το 1957, πραγματοποιήθηκε προσθήκη καθ’ ύψος στο αρχικό κτήριο, με την κατασκευή τριών ορόφων πάνω από τον υφιστάμενο κινηματογράφο. Από το 1994, ο διάσημος κινηματογράφος, που αποτελούσε σημείο συνάντησης στην όμορφη συμπρωτεύουσα, μετατράπηκε διαδοχικά σε κατάστημα υγειονομικού και εμπορικού ενδιαφέροντος. Την ίδια χρονιά, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, ο χώρος του πρώην κινηματογράφου χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διατήρηση της μορφής, του ύφους αλλά και των γενικότερων αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών, που κάνουν το κτήριο μοναδικό.

Η μετατροπή του ιστορικού κτηρίου σε κατάστημα από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Η μετατροπή του ιστορικού αυτού κτηρίου σε ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο κατάστημα, ήταν ένα απαιτητικό εγχείρημα, που η ομάδα της ΑΒ Βασιλόπουλος, με την επιμονή και το μεράκι της, μπόρεσε να καταφέρει. Πραγματοποιώντας μία σημαντική επένδυση για τη Θεσσαλονίκη, ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ – η οποία αποτελεί ουσιαστική ενίσχυση της τοπικής οικονομίας & απασχόλησης -προχώρησε στην ανακαίνιση του χώρου, «παντρεύοντας» το κλασσικό με το μοντέρνο, πάντα με σεβασμό στην «ιστορία» του, την εικόνα του και το επιβλητικό του ύφος. Ταυτόχρονα, σεβάστηκε τον πολεοδομικό και ιστορικό χαρακτήρα της πόλης, ούτως ώστε να επιτευχθεί ο βασικός στόχος των επεμβάσεων: Η συντήρηση και η προστασία του μνημείου.

Ιδιαίτερη σημασία έχει φυσικά και η περιοχή όπου βρίσκεται το κατάστημα. Στρατηγικά τοποθετημένο στο κέντρο της πόλης και πολύ κοντά στον Λευκό Πύργο, το νέο τριώροφο κατάστημα αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες κατοίκους αλλά και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης. Πλέον το υπόγειο, το ισόγειο και ο πρώτος όροφος του ιστορικού κτηρίου έχουν μεταμορφωθεί σε έναν «παράδεισο» για τις μικρές, καθημερινές μας αγορές.

Στο ισόγειο βρίσκουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, φρέσκα κρεατικά και ψαρικά, έτοιμα συσκευασμένα, είδη κατάψυξης, προϊόντα ψυγείου (γάλατα, γιαούρτια, χυμούς). Στον 1ο όροφο βρίσκουμε είδη προσωπικής φροντίδας και προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι ενώ στο -1 μας περιμένουν η κάβα, αλλά και όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες τυποποιημένων προϊόντων. Και για όσους είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και δεν έχουν χρόνο να περιμένουν στα παραδοσιακά ταμεία – που και αυτά υπάρχουν φυσικά - τα έξυπνα, αυτόματα self check out ταμεία είναι εκεί για αυτούς.

Το ολοκαίνουριο κατάστημα ΑΒ στον Λευκό Πύργο έχει ήδη γίνει, μέσα από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, σημείο συνάντησης για μία αγοραστική εμπειρία με άρωμα εποχής. Και όλα αυτά, πάντα με την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα και την άψογη εξυπηρέτηση της ΑΒ. Εκεί, σε έναν ανανεωμένο χώρο με σεβασμό στο παρελθόν, η ΑΒ καταφέρνει να συνδυάζει το κλασσικό με το μοντέρνο, το παλιό με το νέο, την ευθύνη με την εξυπηρέτηση.

Πού θα ψωνίζουμε από σήμερα λοιπόν; Στο νέο κατάστημα στην καρδιά της συμπρωτεύουσας!