ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ πραγματοποίησαν την πρώτη εθελοντική δενδροφύτευση

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ πραγματοποίησαν την πρώτη εθελοντική δενδροφύτευση

Κατά τη διάρκεια της εβομάδας Νερού (21- 24 Μαρτίου), και συγκεκριμένα την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε εθελοντική δενδροφύτευση στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους, με συμμετοχή εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό we4all.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί δέσμευση της ΕΥΔΑΠ, καθώς πρόκειται να φυτεύει ένα δέντρο για κάθε πέντε λογαριασμούς που θα αποστέλλονται ψηφιακά. Η καμπάνια ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2021, με τη δημιουργία ενεργοποίησης του ηλεκτρονικού λογαριασμού (e-bill) καταργώντας τους έντυπους μέσω μιας εξαιρετικά απλής διαδικασίας. Για να ενισχυθεί και να πλαισιωθεί αυτή η ενέργεια που έχει άμεσο θετικό περιβαλλοντικό αποτέλεσμα λόγω της μείωσης χρήσης του χαρτιού αλλά και της αποστολής των λογαριασμών, συνοδεύτηκε από τη συγκεκριμένη δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ.

Η μεγάλη μείωση της κατανάλωσης χαρτιού, η δενδροφύτευση και η επιβράβευση των πελατών αποτελούν ένα ακόμη βήμα της ΕΥΔΑΠ προς τη διασφάλιση ενός βιώσιμου πλανήτη.

Πως μπορώ κι εγώ να ενεργοποιήσω τον ηλεκτρονικό μου λογαριασμό;

Είναι πολύ απλό! Εισερχόμενοι στην ιστοσελίδα eydap.gr με τους κωδικούς από το Taxisnet, οι πελάτες μπορούν να ενεργοποιήσουν τον ηλεκτρονικό τους λογαριασμό, ο οποίος πλέον θα λαμβάνεται μέσω sms ή e-mail, χωρίς χρέωση. Η διαδικασία, εκτός του ότι είναι εύκολη και σύντομη, υποστηρίζεται και από τη δυνατότητα καθοδήγησης μέσω του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 1022, όπου συνεργάτες της ΕΥΔΑΠ προσφέρουν τη βοήθειά τους σε περίπτωση τεχνικής δυσκολίας.

Οι υπόλοιπες δράσεις της Εβδομάδας Νερού:

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου εγκαινιάστηκε το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σπάμε το Φράγμα της Μηχανικής» για μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Φράγματος Μαραθώνα με πρώτους «πτυχιούχους» μαθητές του Α’ Δημοτικού σχολείου Μαραθώνα. Μέσα από το παιχνίδι και την ενεργή συμμετοχή τους, οι μαθητές κατανόησαν την επίδραση που είχε το έργο της κατασκευής του Φράγματος στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης των Αθηνών και εξοικειώθηκαν με τη διαδικασία κατασκευής ενός μηχανικού έργου.

Την Τρίτη 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το Digital Athens Water Forum υπό τον θεματικό τίτλο «Το νερό για την πόλη και η πόλη για το νερό» με την υποστήριξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της προσπάθειας προώθησης δικτύων από όλον τον κόσμο για την προώθηση κοινών ιδεών σχετικά με το νερό. Η πρώτη μεγάλη δημόσια ψηφιακή συζήτηση που οργάνωσε η ΕΥΔΑΠ για το νερό στην Αθήνα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, με πλήθος πολιτών και φορέων να συμμετέχουν στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η θεματολογία κινήθηκε στην ιστορία του νερού στην Αττική, τον αστικό κύκλο του νερού αλλά και σε θέματα διαχείρισης, αξιοποίησης του νερού, καθώς και δράσεις μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, αναδεικνύοντας τη διάσταση της βιωσιμότητας και της ορθολογικής χρήσης του νερού.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων διαγωνισμού καινοτομίας της ΕΥΔΑΠ για την ανάδειξη καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση διαρροών στο δίκτυο και προστασία από την άσκοπη σπατάλη νερού. Στην εκδήλωση παρέστη ο Υφυπουργός Έρευνας & Καινοτομίας, κ. Χρίστος Δήμας.

Όλες οι δράσεις της Εβδομάδας Νερού αντικατοπτρίζουν τη διάθεση της εταιρείας για μια νέα εποχή επικοινωνίας με τα κοινά της, συνομιλώντας και καινοτομώντας σε πολλούς τομείς, μένοντας συνεπής στη νέα, σύγχρονη εικόνα της και στη διάθεση της για καινοτομία και βιωσιμότητα.