ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Home office: Πώς το «ζεν» γίνεται η νέα τάση στη διακόσμηση

Home office: Πώς το «ζεν» γίνεται η νέα τάση στη διακόσμηση

Η KRAFT Paints σου δείχνει πώς να μετατρέψεις το γραφείο στο σπίτι σε χώρο χαλάρωσης.

H υπερβολή της φράσης «το γραφείο είναι το δεύτερο σπίτι μου», θα λέγαμε πως περικλείει δύο ευρέως παραδεκτές αλήθειες. Η πρώτη είναι η τάση που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών -το τελευταίο κυρίως διάστημα- που είναι η δημιουργία γραφείου στο εσωτερικό του σπιτιού για τις επιπλέον ώρες εργασίας, ενώ η δεύτερη, έγκειται στο πόσο σημαντικό είναι να εργαζόμαστε σε έναν χώρο που μας εμπνέει και μας χαλαρώνει, όπως ακριβώς το σπίτι μας.

Σε ποιο συμπέρασμα μας οδηγούν αυτές οι σκέψεις; Μα φυσικά στη σημασία που πρέπει να δίνουμε στον χώρο εργασίας μας, ακόμη και αν αυτός ο χώρος βρίσκεται μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Άλλωστε, η ψυχολογία μας συνδέεται άμεσα με το περιβάλλον στο οποίο περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας.

Έχοντας αυτήν τη σκέψη στο μυαλό μας, αισθανθήκαμε την ανάγκη να ανανεώσουμε το γραφείο μας στο σπίτι, μετατρέποντας το σε χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας. Πώς έγινε αυτό; Μα φυσικά ανακαλύπτοντας εύκολα και γρήγορα, τις μοναδικές αποχρώσεις της Kraft PAINTS, που μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε ένα ζεν «καταφύγιο» για τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, στο εσωτερικό του σπιτιού μας.

Τα γεωμετρικά σχέδια είναι το trend της εποχής

Για εμάς που θέλουμε να ανανεώσουμε το γραφείο μας στο σπίτι και να του δώσουμε πιο ζεν και μίνιμαλ «νότες» είτε βάφοντας έναν άδειο τοίχο, είτε δίνοντας επιπλέον χρώμα σε έναν ήδη βαμμένο, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε πιστά την τάση της εποχής. Ποια είναι αυτή; Τα γεωμετρικά σχέδια.

Δεν υπάρχει κάποιος που να ασχολείται έστω και λίγο με την εσωτερική διακόσμηση και να μην έχει πέσει στην αντίληψη του αυτή η ιδέα, με τον DIY γεωμετρικό τοίχο, που θα μαγνητίσει όλα τα βλέμματα σε κάθε zoom call με τους συναδέλφους. Πρόκειται για έναν εύκολο, δημιουργικό και οικονομικό τρόπο για να βάψουμε τον τοίχο μας και να έχουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία επιλογής των κατάλληλων χρωμάτων από την εταιρεία Kraft, είναι να φροντίσουμε έτσι ώστε να έχουμε αρκετό χώρο για να εργαστούμε και να έχουμε καλύψει όλα τα αντικείμενα που υπάρχουν. Επίσης, για να προστατευτούμε από πιθανά ατυχήματα με μπογιά, καλό είναι να καλύψουμε τα αντικείμενα που δεν θέλουμε να λερωθούν ή το πάτωμά μας, με χαρτόνι.

Δίνουμε χρώμα στην καθημερινότητά μας

Έχοντας προετοιμάσει πλήρως τον χώρο που θέλουμε να «μεταμορφώσουμε», ήρθε η στιγμή της παλέτας χρωμάτων της KRAFT Paints, η οποία αναμφίβολα θα μας δώσει την απάντηση στο ερώτημα «τι στυλ θέλουμε να αποπνέει το γραφείο μας;».

Ομολογουμένως, τα έντονα χρώματα έχουν τη δύναμη να μας ξυπνούν συναισθήματα και να βελτιώνουν τη διάθεσή μας, ακόμη και τις πιο απαιτητικές μέρες της εβδομάδας, όταν τα απανωτά meetings και τα ατελείωτα τηλεφωνήματα δεν μας αφήνουν σε ησυχία. Το χρώμα, άλλωστε, δεν είναι μία τυχαία «πινελιά» σε κάθε δωμάτιο, αλλά είναι… αξία. Για εμάς που αναρωτιόμαστε πώς θα επιλέξουμε εκείνα τα χρώματα που θα δρουν ευεργετικά στον συναισθηματικό μας κόσμο, απαλλάσσοντάς μας από το στρες και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, τότε η απάντηση είναι μία: Master από την KRAFT Paints.

Τα χρώματα εσωτερικών χώρων που προσφέρει η συγκεκριμένη σειρά, δημιουργήθηκαν έπειτα από λεπτομερή έρευνα, έμπνευση από τη φύση και με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου. Η σειρά χρωμάτων Master, με πιστοποιήσεις Indoor Air Comfort® και Indoor Air Comfort® GOLD από την Eurofins, που εκπληρώνει και το αυστηρό Γαλλικό πρότυπο Α+, σχεδιάστηκε για να προσφέρει καλύτερη ποιότητα αέρα στους εσωτερικούς χώρους, εγγυώμενη ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα παρουσιάζουν ελάχιστες εκπομπές πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC) μετά τη βαφή.

Καθημερινά, ο χρόνος που δαπανούμε σε εσωτερικό περιβάλλον φτάνει σχεδόν το 90%. Αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε αποκτά μεγαλύτερη αξία και συνδέεται άμεσα με τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Γι’ αυτό και η KRAFT Paints συμβάλλει στη δημιουργία μιας πιο υγιεινής ατμόσφαιρας μέσα στο σπίτι, με μοναδικές αποχρώσεις, που αντέχουν στον χρόνο και θα ανανεώσουν τον χώρο μας, χρωματίζοντας την καθημερινότητα μας. Με λίγα λόγια, χάρη στο σύστημα KRAFT INSPIRED COLOR, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, μέσα από τις χιλιάδες αποχρώσεις που είναι στη διάθεσή μας.

Πώς θα δημιουργήσουμε τον απόλυτο DIY γεωμετρικό τοίχο;

Οι επιλογές της εταιρείας Kraft Paints είναι χιλιάδες. Η φρέσκια, καθαρή, μπλε απόχρωση, όπως το KR 1196 Crisp Blue, το City of Green KR 2136, το λευκό χρώμα KR 1031 Lace White από την Inspired Collection της KRAFT Paints, είναι μόνο μερικές από τις πολλές επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας. Είτε προτιμήσουμε το μπλε, είτε το πράσινο ή το λευκό, αυτό που έχει σημασία είναι πως τα γεωμετρικά σχέδια που θα δημιουργήσουμε, θα μετατρέψουν με λίγες μόνο κινήσεις το γραφείο μας στον αγαπημένο μας χώρο στο σπίτι.

Τα βήματα είναι απλά, αρκεί να έχουμε μαζί μας μία σκάλα για να φτάνουμε και τα πιο ψηλά σημεία του τοίχου, μία χαρτοταινία, η οποία θα ενδείκνυται για βάψιμο και δεν θα χαλάει τον τοίχο, τις χρωματικές επιλογές μας από το χρωματολόγιο της KRAFT Paints, πινέλα, ρολά, γάντια και μία πρόχειρη μπλούζα για να μην λερωθούμε, αφού ήρθε η ώρα να αναλάβουμε χρέη ελαιοχρωματιστή.

Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσουμε με την ταινία τα γεωμετρικά σχήματα που επιθυμούμε σε όποια διάσταση προτιμάμε, ενώ στη συνέχεια θα βάψουμε το εσωτερικό τους με το χρώμα της επιλογής μας. Επαναλαμβάνουμε και μία δεύτερη φορά τη διαδικασία και μία με δύο ώρες μετά, όταν θα έχει στεγνώσει το χρώμα, αφαιρούμε με προσοχή τις ταινίες. Για ακόμη περισσότερες ιδέες και συμβουλές διακόσμησης, όπως ζεν διακοσμητικά αντικείμενα ή άλλους συνδυασμούς χρωμάτων, αρκεί να επισκεφτούμε το site της Kraft και τον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Instagram και… Let’s Kraft!

#KraftPaintsGreece