ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward»

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward»

Μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης θα αποκτήσουν οι 21 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν εφέτος στον β’ κύκλο του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward». Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι σε εξέλιξη μέσω του www.opapcsr.gr και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 (ώρα λήξης 12:00 το βράδυ).

Μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ιδιαιτέρως έντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται ήδη από εταιρείες από όλη την Ελλάδα, καθώς η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επιχειρηματικής Ανάπτυξης του ΟΠΑΠ θα τους προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών για να ενισχύσουν τη θέση τους στην ελληνική αγορά και να διασφαλίσουν το «εισιτήριο» για επέκταση εκτός συνόρων.

Το 70% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί έως τώρα προέρχεται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκτός Αττικής, κυρίως από τους κλάδους της μεταποίησης, του λιανεμπορίου και της αγροδιατροφής.

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», εξάλλου, εστιάζει στους τομείς της οικονομίας όπου η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι 20 εταιρείες που εντάχθηκαν στον α’ κύκλο του προγράμματος και εξακολουθούν να απολαμβάνουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και καθοδήγηση, προέρχονται κυρίως από τους κλάδους των τροφίμων και ποτών, της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου.

Γιατί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο «ΟΠΑΠ Forward»

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece, παρέχει στις επιχειρήσεις αυτό ακριβώς που έχουν ανάγκη για να πάνε μπροστά: ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση, εκπαιδευτικά σεμινάρια, πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, προοπτικές πρόσβασης σε διεθνείς αγορές και δράσεις δικτύωσης.

Η επιλογή των 21 νέων επιχειρήσεων που θα ενταχθούν εφέτος στο πρόγραμμα, θα γίνει με βάση ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια που αφορούν τόσο στην επιχείρηση, όσο και στον ίδιο τον επιχειρηματία.

Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους

Οι 20 επιχειρήσεις που παρακολούθησαν τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο του προγράμματος πέτυχαν να αυξήσουν, έως σήμερα, τον συνολικό τους τζίρο κατά 20% (25 εκατ. ευρώ). Ταυτόχρονα, δημιούργησαν 111 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιών που αναπτύχθηκαν στην αγορά, υποστηρίζουν 2.236 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης.

Τι λένε οι ίδιοι οι επιχειρηματίες

Αλέξανδρος Μποτός, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ρούσσας ΑΕ: «Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», παρείχε σημαντική βοήθεια και καθοδήγηση στην εταιρεία μας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίτευξη του βασικού μας στόχου, ο οποίος ήταν η επέκτασή μας στις διεθνείς αγορές και πιο συγκεκριμένα η διεύρυνση της παρουσίας μας στις premium αλυσίδες καταναλωτικών αγαθών της Αμερικής».

Ελίνα Κορδαλή, Ιδρύτρια Madame Shoushou: «Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» μέσα από τις συναντήσεις με τον μέντορα και τις επαφές με άλλες εταιρείες του κλάδου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μας βοηθάει σημαντικά στη διαμόρφωση της στρατηγικής μας και στην οργανωτική μας διαχείριση. Επίσης, μας εξασφάλισε σημαντική προβολή μέσω της διοργάνωσης ενός φιλανθρωπικού fashion show στον Ιππόδρομο Αθηνών για τη στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ».

Λέανδρος Καρακατσάνης, CEO Dust+Cream: «Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» μας βοήθησε σε κρίσιμα θέματα για την επιχείρησή μας, όπως τo marketing, το franchising, τη διαχείριση του δικτύου καταστημάτων μας και την επέκτασή μας στις διεθνείς αγορές. Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που είμαστε μέλη ενός πολύ δυνατού δικτύου εξαιρετικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων από διαφορετικούς κλάδους που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς και το ίδιο όραμα για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας».

Αλέξανδρος Κουρής, Ιδρυτής Νήσος: «Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης του ΟΠΑΠ ήταν μια πολύτιμη εμπειρία και ήρθε σε μια σημαντική στιγμή για την εταιρεία μας. Το πρόγραμμα μας βοήθησε να διαμορφώσουμε τη στρατηγική μας και να κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις που θα εξασφαλίσουν την περαιτέρω ανάπτυξή μας. Τα στελέχη του ΟΠΑΠ αφιέρωσαν πολύ χρόνο και την πολύτιμη γνώση τους για να μας βοηθήσουν».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις