ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όταν πας Ευρώπη, ποστάρεις χωρίς να ανησυχείς για τα data σου

Όταν πας Ευρώπη, ποστάρεις χωρίς να ανησυχείς για τα data σου

Μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού του 2017, το ταξίδι στο εξωτερικό είτε για τουρισμό είτε για επαγγελματικούς λόγους είχε μία σταθερή παράμετρο: περιορισμό της χρήσης του κινητού τηλεφώνου, ιδίως όσον αφορά στη χρήση των δεδομένων.

Για τους Έλληνες που αρέσκονται να «ανεβάζουν» διαρκώς φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν μία αρκετά δύσκολη κατάσταση, ενώ για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους με δεδομένη τη σημασία και την ευκολία που προσφέρει το smartphone είναι προφανές ότι επίσης δεν ήταν και το πιο εύκολο να σταματήσεις να το χρησιμοποιείς και να ψάχνεις για κάποιο ελεύθερο WiFi hotspot.

Όμως, από το περασμένο καλοκαίρι -τουλάχιστον όσον αφορά στα ταξίδια στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- η κατάσταση έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής -το γνωστό roaming- έχει ως αποτέλεσμα οι συνδρομητές των ευρωπαϊκών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να μπορούν πλέον να καταναλώνουν τα λεπτά ομιλίας, τα SMS και τα δεδομένα τους σαν να είναι στη χώρα τους! Το αποτέλεσμα είναι το καλοκαίρι του 2017, η κίνηση περιαγωγής να «εκτοξευτεί». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία το γ’ τρίμηνο του 2017 «καταναλώθηκαν» 5 φορές περισσότερα δεδομένα και πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 2,5 φορές περισσότερες κλήσεις εντός της ΕΕ σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016.

Η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής έχει ως αποτέλεσμα μία διαφορετική εμπειρία για όσους κάνουν τουρισμό, όπως επίσης δημιουργεί και νέα δεδομένα για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους.

COSMOTE My Internet LondonStreet

Για όσους κάνουν τουρισμό, η κατάργηση πρακτικά σημαίνει ότι μπορούν αφενός να επικοινωνούν εύκολα με τους συνταξιδιώτες τους ή τους φίλους και συγγενείς τους που είναι στην Ελλάδα, χωρίς να ανησυχούν για το ύψος του λογαριασμού που θα κληθούν να πληρώσουν όταν επιστρέψουν στο σπίτι. Επίσης, σημαίνει -και ενδεχομένως αυτό να είναι και πιο σημαντικό- ότι μπορούν να κάνουν posts στο Facebook και στο Instagram, όπως και να στέλνουν μηνύματα στο Messenger και στο Viber, χωρίς να έχουν κανένα άγχος για το κόστος.

Αντίστοιχα, όσοι ταξιδεύουν στην ΕΕ για επαγγελματικούς λόγους μπορούν να χρησιμοποιούν το smartphone τους για να ελέγχουν τα emails τους και να είναι σε επικοινωνία με το γραφείο τους και τους συνεργάτες τους, επίσης, χωρίς να χρειάζεται να σκέφτονται ότι όταν επιστρέψουν θα κληθούν από την οικονομική διεύθυνση για να δικαιολογήσουν τους λόγους που το κόστος για τη χρήση του εταιρικού κινητού έχει φθάσει στα ύψη.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής δεν σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιείς το smartphone σου ανεξέλεγκτα. Γιατί πολύ απλά, κάποια στιγμή τα λεπτά ομιλίας και τα δεδομένα μπορεί να τελειώσουν. Έτσι, θα πρέπει να είσαι σε θέση να ελέγχεις ανά πάσα στιγμή τι γίνεται ώστε να μη βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων, ήτοι επιπλέον χρεώσεων. Η λύση στο πρόβλημα αυτό βρέθηκε αποκλειστικά στην COSMOTE και ακούει στο όνομα COSMOTE My Internet, τη δωρεάν υπηρεσία που απολαμβάνουν όλοι οι συνδρομητές συμβολαίου COSMOTE . Μέσω της υπηρεσίας αυτής οι καταναλωτές που βρίσκονται εντός Ε.Ε., ενημερώνονται αυτόματα με SMS στο κινητό τους, όταν καταναλώσουν τα MB του προγράμματός τους (φτάνοντας στο 80% και στη συνέχεια στο 100%), ενώ παράλληλα μπορούν να ελέγχουν τη διαθεσιμότητά τους ανά πάσα ώρα και στιγμή. «Η COSMOTE είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να βλέπουν τη χρήση των δεδομένων τους και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του υπολοίπου τους» σημειώνει ο Θάνος Φαλάγγας, Διευθυντής Εnterprise & Business Marketing Ομίλου ΟΤΕ.

Τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι μία εμπειρία και όλοι μας θέλουμε να τις απαθανατίσουμε και να τις μοιραστούμε με τους φίλους μας στα social media. Και δεν είναι και πολύ δύσκολο να καταναλώσουμε το σύνολο των δεδομένων μας. Σε αυτή την περίπτωση, η υπηρεσία COSMOTE My Internet, διακόπτει τη δυνατότητα πλοήγησης, για να αποφευχθεί τυχόν επιπλέον χρέωση.

COSMOTE MyInternet 3

Τί γίνεται, όμως, αν θέλουμε επιπλέον δεδομένα; Για τους συνδρομητές της COSMOTE, η λύση είναι απλή καθώς, μέσω του COSMOTE My Internet, μπορούν να διαλέξουν κάποιο από τα διαθέσιμα πακέτα GIGA NOW, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα να έχεις επιπλέον data σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Και έτσι μπορείς να συνεχίσεις να ποστάρεις φωτογραφίες και video στο Facebook και το Instagram χωρίς να ανησυχείς μήπως βρεθείς προ εκπλήξεων.