ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bleep: Αυτή είναι η πρώτη προπληρωμένη κάρτα ελληνικής τράπεζας που εκδίδεται πανεύκολα!

Bleep: Αυτή είναι η πρώτη προπληρωμένη κάρτα ελληνικής τράπεζας που εκδίδεται πανεύκολα!

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια η επίσκεψη σε τραπεζικό κατάστημα για οποιαδήποτε υπόθεση, είτε επρόκειτο για μια απλή κατάθεση ή, πολύ περισσότερο, για την έκδοση μίας κάρτας, απασχολούσε ακόμη και τον πιο καλόπιστο καταναλωτή, λόγω της γραφειοκρατίας και του σημαντικού χρόνου αναμονής μέχρι να εξυπηρετηθεί.

Και μπορεί οι τράπεζες να είχαν κάνει δειλά τα πρώτα βήματα εξέλιξης, προσφέροντας τη δυνατότητα έκδοσης ορισμένων καρτών μέσω web banking, αλλά απείχαν ακόμη από το να αλλάξουν ριζικά τους κανόνες του παιχνιδιού.

Με όπλο της την καινοτομία, η Alpha Bank απαντάει σε αυτήν την «πρόκληση» και προσφέρει στους καταναλωτές την bleep, την πρώτη προπληρωμένη κάρτα ελληνικής τράπεζας που εκδίδεται εύκολα, γρήγορα και απλά, μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό. Το μόνο που έχει να κάνει ο υποψήφιος κάτοχος της κάρτας bleep είναι να «κατεβάσει» το σχετικό application στο smartphone του και στη συνέχεια να προχωρήσει στην ταυτοποίησή του ψηφιακά, σαρώνοντας την ταυτότητά του και στέλνοντας μία selfie. Εννοείται, δε, ότι δεν απαιτείται καμία επίσκεψη σε φυσικό κατάστημα της Τράπεζας, ενώ η κάρτα είναι άμεσα διαθέσιμη για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Η bleep απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές, ανεξαρτήτως τράπεζας συνεργασίας, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και η σχετική εφαρμογή bleep app παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης κάρτας αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσα σε 5 λεπτά. Μετά το download και την εγκατάσταση της εφαρμογής, ο χρήστης θα πρέπει να εγγραφεί, ενώ εάν διατηρεί ήδη λογαριασμό στο Alpha e-banking μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ίδια στοιχεία (όνομα χρήστη, κωδικό). Στη συνέχεια, εκδίδεται η κάρτα και o χρήστης μπορεί και να προχωρήσει άμεσα σε ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ του αποστέλλεται και σε φυσική μορφή στη διεύθυνση που έχει δηλώσει στην εφαρμογή, προκειμένου να τη χρησιμοποιεί σε φυσικά καταστήματα. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του 2018, η Alpha Bank προσφέρει το «πλαστικό» δωρεάν, χωρίς το εφάπαξ κόστος των 5 ευρώ που ισχύει κανονικά για την έκδοσή του.

Βασικό χαρακτηριστικό της bleep είναι η ευχρηστία της και οι ποικίλες δυνατότητες ρυθμίσεων που παρέχει στον χρήστη, αφού ο ίδιος διαχειρίζεται τα πάντα μέσα από το σχετικό application. Μεταξύ άλλων, ο κάτοχος της bleep μπορεί να ενεργοποιήσει ή να παύσει τη δυνατότητα για αγορές online ή σε φυσικά καταστήματα, προσφέροντας έτσι ένα εργαλείο π.χ. στους γονείς που επιθυμούν να ελέγξουν καλύτερα τη χρήση της κάρτας από τα παιδιά τους. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα για «πάγωμα» της κάρτας, αλλά και σύνδεσης με την υπηρεσία my Alpha wallet με Tap ‘n Pay.

Εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηριστικό της bleep είναι η ευκολία «φόρτισης», καθώς χρήματα μπορούν να προστεθούν κυριολεκτικά μέσα σε δευτερόλεπτα στο υπόλοιπό της, μέσω οποιασδήποτε κάρτας, οποιασδήποτε τράπεζας ή μέσω του Alpha Web Banking. Τέλος, η προμήθεια επί του ποσού «φόρτισης» είναι 1%, έχοντας ελάχιστη και μέγιστη χρέωση τα 1 και 5 ευρώ αντίστοιχα.

21