ΕΡΓΑΣΙΑ

Τώρα: Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έξω από το Υπουργείο Εργασίας – Συνάντηση με Κατρούγκαλο (pics)

Τώρα: Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έξω από το Υπουργείο Εργασίας – Συνάντηση με Κατρούγκαλο (pics)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή συνδικάτα της Αττικής από τον κλάδο της Βιομηχανίας, τα οποία πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας και μετά από πορεία στη οδό Σταδίου οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Ήδη τετραμερής επιτροπή των διαδηλωτών κατευθύνεται στο γραφείο του υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου για να συναντηθεί μαζί του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ η διαμαρτυρία πραγματοποιείται «κόντρα στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για συντάξεις, κοινωνικές παροχές, προστασία των ανέργων στο ύψος των αναγκών μας».

Μεταξύ άλλων διεκδικούν: Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ, με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση κι αν εργάζεται. Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Υπογραφή Κλαδικών Συμβάσεων με ελάχιστη βάση τους ήδη κατακτημένους μέσα από αυτές όρους, με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα. Κανένας συμβιβασμός με τις εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυτήτων.

Δείτε τις φωτογραφίες στη photo gallery του Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις