ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μουσουρούλης: Η Ναυτιλία βάση για να ξεπεράσουμε την κρίση

Μουσουρούλης: Η Ναυτιλία βάση για να ξεπεράσουμε την κρίση

Την πεποίθηση ότι η οικονομία της χώρας μπορεί να ανακάμψει μέσα από τη Ναυτιλία εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης, υπογραμμίζοντας ότι «ο μύλος της οικονομικής ζωής της χώρας μας γυρίζει με αλμυρό νερό».

«Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε μέσα από την ανάπτυξη των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων να δημιουργήσουμε απασχόληση και ανάπτυξη που είναι βασικός στόχος των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε ο υπουργός.

Αναφορικά με την Διακήρυξη της Λεμεσού, την οποία υιοθέτησε η συνάντηση και θα ανακοινώσουν το απόγευμα από κοινού ο Δημήτρης Χριστόφιας και ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο κ. Μουσουρούλης ανέφερε ότι το πιο σημαντικό είναι η επανεκκίνηση της ΟΘΠ στην Κύπρο, στο νοτιανατολικό άκρο της Ευρώπης.

«Βάζουμε τις βάσεις για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τη θαλάσσια οικονομία όσο γίνεται καλύτερα, μέσα από δράσεις στον ναυτιλιακό τομέα και στη νησιωτική πολιτική», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι δύο αυτοί πυλώνες ειδικά για χώρες, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, είναι οι πιο ουσιαστικοί για να μπορέσουμε πολύ γρήγορα να ξεπεράσουμε τα σημερινά προβλήματα των οικονομιών μας».