ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Διαπιστώθηκε πρόοδος, παραμένουν κάποια «αγκάθια»

Μοσκοβισί: Διαπιστώθηκε πρόοδος, παραμένουν κάποια «αγκάθια»

Στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς εστίασε ο Πιερ Μοσκοβισί μετά την ολοκλήρωση του κρίσιμου Eurogroup στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

«Υπάρχει νέo κλίμα και έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, σε σχέση με την προηγούμενη συνάντηση στη Ρίγα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Επίτροπος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, συμπληρώνοντας:

«Δεν είναι όλα τέλεια ακόμα, αλλά οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές και καλύτερης ποιότητας. Υπάρχουν σημεία που έχουν παρουσιαστεί με σαφήνεια και αυτό είναι καλοδεχούμενο. Υπάρχει προσέγγιση και πρόοδος σε θέματα όπως το ΦΠΑ, τα «κόκκινα» δάνεια και τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Εσόδων, όμως παραμένουν κάποιες διαφορές στις συντάξεις και την αγορά εργασίας. Υπάρχουν και σημεία που πρέπει να αποσαφηνιστούν περισσότερο. Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει εναλλακτικές προτάσεις για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό. Χρειάζεται να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα και χρονοδιαγράμματα».

Καταλήγοντας, ο κ. Μοσκοβισί αφού υπογράμμισε: «Πρέπει να γεφυρωθεί το χάσμα και να περάσουμε στα επόμενα βήματα. Είμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση και θέλουμε να υπάρξει συμφωνία. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία πριν το τέλος Ιουνίου. Αυτό ξεκαθαρίζεται και στη δήλωση του Eurogroup», σημείωσε:

«Μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, θα δούμε τι περαιτέρω διευθετήσεις μπορούν να υπάρξουν».

Σχετικές ειδήσεις