ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Ώρα… ανακοινώσεων- Τα ποσά, οι δικαιούχοι και τα κριτήρια (vid)

Επίδομα θέρμανσης: Ώρα… ανακοινώσεων- Τα ποσά, οι δικαιούχοι και τα κριτήρια (vid)

Τι θα συμβεί με το φετινό επίδομα θέρμανσης.

Τέλος στην αγωνία για το επίδομα θέρμανσης αύριο Τρίτη (29/10), αφού αναμένεται να βγει η σχετική ΚΥΑ. Με την απόφαση θα ξεκαθαριστούν τα ποσά, τα κριτήρια αλλά και οι δικαιούχοι.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό η καταβολή του επιδόματος θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ το ποσό θα κυμανθεί από 64 έως 440 ευρώ.

Επίσης, το κονδύλι για το επίδομα θα είναι αυξημένο κατά 10 εκατ. ευρώ και αναμένεται να διαμορφωθεί στα 68 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 11 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι.

Ειδικότερα, οι αλλαγές που δρομολογούνται από το υπουργείο Οικονομικών είναι:

  • Αύξηση της επιδότησης, από 16 λεπτά το λίτρο, στα 18-20 λεπτά το λίτρο.
  • Πρόβλεψη για ενίσχυση των δικαιούχων νοικοκυριών ης πρώτης και δεύτερης κλιματικής ζώνης τα οποία αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση. Η πρώτη ζώνη περιλαμβάνει τα Γρεβενά, τη Δράμα, τον Έβρο, την Ευρυτανία, τα Ιωάννινα, την Καστοριά, την Κοζάνη, τις Σέρρες και τη Φλώρινα ενώ η δεύτερη ζώνη την Αρκαδία, την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Καρδίτσα, το Κιλκίς, τη Λάρισα, τη Μαγνησία, την Ξάνθη, την Πέλλα, τη Ροδόπη, τα Τρίκαλα και τη Χαλκιδική.

Εν προκειμένω, αξίζει να σημειωθεί πως δεν αναμένεται να αλλάξουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση των δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσης.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προσοχή! Χειμώνας από Τετάρτη, έρχονται και τα πρώτα χιόνια (video)

Ανατριχίλα: Το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου του F-16 στους Έλληνες στη στρατιωτική παρέλαση

Σχετικές ειδήσεις