ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Έρχονται επενδύσεις από αμερικανικούς κολοσσούς

Γεωργιάδης: Έρχονται επενδύσεις από αμερικανικούς κολοσσούς
INTIME NEWS

Aποστολή αμερικανικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας θα επισκεφθεί, στις αρχές Ιουνίου, την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί φόρουμ για τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ έρχεται να ανοίξει γραφείο στην Αθήνα και σκοπεύει να προχωρήσει επενδύσεις στους τομείς της ηλιακής και αιολικής ενέργειας αλλά και της κατασκευής μπαταριών. Αυτό γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης, 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Όπως είπε, «από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η Ελλάδα κέρδισε πρώτα απ' όλα την απόλυτη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα». Υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος Τραμπ πέρασε ήδη από το Κογκρέσο νόμο, με τον οποίο ο μεγάλος αμερικανικός οργανισμός DFC συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα, για πρώτη φορά στην Ιστορία, στις χώρες που χρηματοδοτεί. «Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και μπρος όλες οι αμερικανικές εταιρείες που θέλουν να κάνουν επένδυση στην Ελλάδα, μπορούν να αιτούνται και χρήματα και εγγυοδοσία των δανείων τους. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση πρακτικά ωθεί αμερικανικές εταιρείες να φέρουν λεφτά στην Ελλάδα» ανέφερε.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η ελληνική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποίησε συνάντηση με 22 διευθύνοντες συμβούλου τεραστίων εταιρειών, «επιπέδου Exxon Mobil και Blackrock» όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Ήμαστε σε ένα τραπέζι στο οποίο η οικονομική δύναμη ανερχόταν σε τρισεκατομμύρια δολάρια. Έχουμε ήδη κλείσει τον Μάρτιο αποστολή αμερικανικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην Αθήνα, ενώ στις αρχές Ιουνίου θα γίνει ειδικό φόρουμ αμερικανικών εταιρειών για να φέρουν επενδύσεις στην Ελλάδα».

Τα F-35

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι με έναν από τους «22» θα ανακοινώσει στην Αθήνα ότι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ έρχεται να ανοίξει γραφείο στην Αθήνα και σκοπεύει να προχωρήσει επενδύσεις στους τομείς της ηλιακής και αιολικής ενέργειας αλλά και της κατασκευής μπαταριών. «Είναι μεγάλη επιτυχία ότι θα ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα των F-35, με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους απ' ότι φαίνεται. Στον χθεσινό τουρκικό τύπο κλαίνε με τίτλους "χάνει η τουρκική αεροπορία την υπεροχή στο Αιγαίο"» δήλωσε, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά σε σχέση με τα αποτελέσματα του πρωθυπουργικού ταξιδιού στις ΗΠΑ.

«Το αίτημά μας για να αγοράσουμε 24-30 F-35 ξεκινά από το 2024. Είπαμε και στους Αμερικανούς ότι αυτό μπορεί να γίνει στο μέτρο που η δημοσιονομική κατάσταση το επιτρέπει και με όρους που η ελληνική τσέπη το αντέχει» τόνισε. «Θέλω να θυμίσω ότι όταν ο κ. Τσίπρας ήταν στο Λευκό Οίκο, η μισή ομιλία του Προέδρου Τραμπ ήταν ευχαριστίες στον Έλληνα πρωθυπουργό για την αναβάθμιση των F-16 κι ένα συμβόλαιο στη Lockheed Martin 1,5 δισ. δολαρίων. Πώς γίνεται να ακούμε τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ για "φρένο στην κούρσα εξοπλισμών" όταν το μόνο που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Λευκό Οίκο ήταν τα F-16;» σχολίασε επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σκηνές σοκ σε κηδεία λίγο πριν την ταφή – «Πάγωσαν» οι παρευρισκόμενοι

Τρίκαλα: Οδηγοί πάρκαραν παράνομα - Αυτό που βρήκαν πάνω στο αμάξι τούς τρέλανε (pics)

Σχετικές ειδήσεις