ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πώς θα εξοφλήσετε τους φετινούς φόρους

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πώς θα εξοφλήσετε τους φετινούς φόρους

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έφτασε η στιγμή της λυπητερής - Εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να εξοφλήσουν τον φετινό φορολογικό λογαριασμό.

Αρχικά είναι ο φόρος εισοδήματος και ακολουθεί ο ΕΝΦΙΑ.

  • O φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων θα πρέπει να εξοφληθεί σε οκτώ μηνιαίες δόσεις. Στο πλαίσιο της παράτασης που δόθηκε για τις φορολογικές δηλώσεις του 2020 έως τις 28 Αυγούστου, η πρώτη δόση μπορεί να εξοφληθεί χωρίς προσαυξήσεις έως το τέλος Αυγούστου μαζί με τη δεύτερη δόση.
  • O ΕΝΦΙΑ αναμένεται να εκκαθαριστεί στα τέλη Αυγούστου με την έκδοση των σχετικών σημειωμάτων του φόρου σε περίπου 7,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο φόρος θα μπορεί να εξοφληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Σεπτέμβριο έως και τον Φεβρουάριο 2020.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν τους φόρους:

  • Eφάπαξ, όσον αφορά στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, λαμβάνοντας έκπτωση 2% επί του συνολικού ποσού της οφειλής. Αξίζει να σημειωθεί πως η έκπτωση δίνεται εφόσον το σύνολο της οφειλής εξοφληθεί έως και το τέλος Αυγούστου.
  • Με τη χρήση της πάγιας ρύθμισης οφειλών που προσφέρει η Εφορία. Οι φόροι, ακόμη και πριν λήξουν μπορούν να εξοφληθούν σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις εντόκως. Το επιτόκιο, εφόσον ο φορολογούμενος επιλέξει την εξόφληση των φόρων σε περισσότερες από 12 δόσεις, προσαυξάνεται κατά 1,5 μονάδα. Η ελάχιστη δόση για τον οφειλέτη είναι 30 ευρώ και το ύψος της δόσης εξαρτάται από το ύψος του εισοδήματος του φορολογούμενου.
  • Mε πιστωτική κάρτα κάνοντας χρήση των προγραμμάτων άτοκων δόσεων που προσφέρουν οι τράπεζες και τέλος
  • Mε πληρωμή όποιου ποσού διαθέτει ο φορολογούμενος έναντι της οφειλής του κάθε μήνα. Με τον τρόπο αυτό χρεώνεται περισσότερες προσαυξήσεις σε σχέση με την πάγια ρύθμιση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι περιοχές που «νοσούν» - Υγειονομική βόμβα σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αθήνα