ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ: «Ανάσα» για τις επιχειρήσεις - Αρχές Σεπτεμβρίου ο νέος κύκλος στήριξης

Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ: «Ανάσα» για τις επιχειρήσεις - Αρχές Σεπτεμβρίου ο νέος κύκλος στήριξης

Δύο πολύ σημαντικά μέτρα για την ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας και την «ανακούφιση» όλων όσοι άφησαν χρέη ή ανέστειλαν πληρωμές λόγω κορονοϊού ετοιμάζεται να υλοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ, η οποία θα εστιάσει στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης ενώ παράλληλα οριστικοποιείται (για να κατατεθεί στην Βουλή) η ρύθμιση για τις υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευθεί λόγω της κρίσης και οι οποίες θα αποπληρωθούν σε 12 άτοκες δόσεις το 2021 ή σε 24 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο. Και τα δυο μέτρα αναμένεται να «τρέξουν» μέσα στον επόμενο μήνα.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ, η οποία θα εστιάσει στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης.

Όλοι θα μπουν στην «επιστρεπτέα προκαταβολή 3», η οποία θα ανοίξει από την επόμενη βδομάδα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι και δήλωσε πως όπως ίσχυσε από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, έτσι και τώρα, το οικονομικό επιτελείο θα σταθεί στους κλάδους της οικονομίας που δοκιμάζονται.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη αρχίσει να εξειδικεύουν τις επιμέρους δράσεις τους προγράμματος, ώστε να προσδιορίσουν τους δυνητικούς δικαιούχους και να εκδοθεί έγκαιρα η σχετική υπουργική απόφαση. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις προκειμένου η πλατφόρμα «my business» της ΑΑΔΕ να προσαρμοστεί στους κεντρικούς άξονες του νέου προγράμματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Σχολεία: Live οι ανακοινώσεις Κεραμέως για την επιστροφή στα θρανία