ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι τη Δευτέρα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Μέχρι τη Δευτέρα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet.

Με τα... ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, που αναμένονται το αργότερο ως τις 15 του μήνα και «κουβαλάνε» περί τα 2,5 δισ. ευρώ, αρχίζει μια περίοδος διπλών πληρωμών φόρου εισοδήματος και φόρου ακινήτων, η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Τα νέα ραβασάκια ενσωματώνουν τις μειώσεις του φόρου 10% – 30% ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας οι οποίες ίσχυσαν και το 2019, εκπτώσεις 50% ή ακόμη και 100% για ειδικές κατηγορίες φορολογούμενων αλλά και «κρυφές» επιβαρύνσεις για όσους έχουν τακτοποιήσει αυθαίρετες επιφάνειες κτισμάτων.

Η έως τώρα εικόνα επιτρέπει μια σχετική αισιοδοξία, καθώς ακόμα και τους μήνες της σκληρής καραντίνας, οι ροές εσόδων κρατήθηκαν σε αξιοπρεπή επίπεδα, κοινώς δεν επήλθε η κατάρρευση.

Όσοι δεν είχαν καμία αλλαγή στην περιουσιακή τους κατάσταση θα διαπιστώσουν ότι θα πληρώσουν ακριβώς τον ίδιο ΕΝΦΙΑ με αυτό που πλήρωσαν το 2019.

Όσοι απέκτησαν ή πούλησαν ακίνητο εντός του 2019 θα δουν το νέο ποσό του φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν, ενώ για πάνω από 1 εκατομμύριο φορολογούμενους η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα δείξει και φέτος μισό φόρο ή πλήρη απαλλαγή.

Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχασαν εισοδήματα από την υποχρεωτική μείωση του ενοικίου κατά 40% θα δουν ότι το εκκαθαριστικό τους θα είναι μειωμένο.

Μικρότερος ΕΝΦΙΑ θα προκύψει και για όσους δικαιούνται επιστροφή φόρου εισοδήματος καθώς αυτή θα συμψηφιστεί με το φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν για την ακίνητη περιουσία τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

To Newsbomb.gr στη Μόρια: Εικόνες που σοκάρουν - Στο δρόμο κοιμήθηκαν οι μετανάστες