ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε θα «τρέξει» ο τέταρτος κύκλος ύψους 1 δισ. ευρώ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε θα «τρέξει» ο τέταρτος κύκλος ύψους 1 δισ. ευρώ
INTIME NEWS

Το Νοέμβριο θα τρέξει ο τέταρτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στη βάση του οποίου θα δοθούν χαμηλότοκα δάνεια 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών και για τη συμμετοχή στον τέταρτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα τεθεί ως προϋπόθεση η διατήρηση των θέσεων εργασίας των επιχειρήσεων που θα ενισχυθούν.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο τέταρτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα απευθύνεται μεταξύ άλλων σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις περιοχών στις οποίες εφαρμόστηκαν από τον Αύγουστο και μετά τοπικά lowdown ή άλλα περιοριστικά μέτρα.

«Θα προσπαθήσουμε να ενεργοποιήσουμε τον τέταρτο κύκλο το Νοέμβριο. Θα εξαρτηθεί και από το ποιες θα είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα τοπικά μέτρα που λαμβάνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε περισσότερο συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές», τόνισαν.

Ωστόσο, οι εν λόγω πηγές ανέφεραν πως μεγάλο μέρος των επαγγελματιών δεν έχει ενημερωθεί για τα οφέλη από το πρόγραμμα. Ως παράδειγμα έφεραν τον κλάδο τον ταξί, που μόλις το 20% προσέτρεξε να αιτηθεί συμμετοχή στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή και εισέπραξε τα 2.000 ευρώ που αντιστοιχούσαν.

Ξεκαθάρισαν δε πως στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή μπορούν να μετέχουν και ατομικές επιχειρήσεις, ενώ για κλάδους όπως ο τουριστικός δεν υπάρχει καν η υποχρέωση ο δικαιούχος να διατεθεί ταμειακή μηχανή.

Να σημειωθεί πως ο τρίτος και ο τέταρτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αναμένεται να διανείμουν έως το τέλος του έτους 2,1 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας τον συνολικό προϋπολογισμό της εν λόγω δράσης για το 2020 σε πάνω από 4 δισ. ευρώ.

Οι αιτήσεις για τον τρίτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: CNN Greece

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Η κακοκαιρία «Ιανός» κυκλώνει τη χώρα - Θα χτυπήσει και την Αττική