ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση μικρών επιχειρήσεων: Αρχίζουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα - Ποιες αφορά

Επιδότηση μικρών επιχειρήσεων: Αρχίζουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα - Ποιες αφορά

Επιδότηση μικρών επιχειρήσεων: Ξεκινά σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid19, με τη διάθεση συνολικού ποσού 200 εκ. ευρώ

Ανοίγει σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, η πλατφόρμα του ειδικού Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) για την υποβολή των προτάσεων (αιτήσεων) στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, μέσω της χορήγησης κεφαλαίου κίνησης , συνολικού ποσού 200 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο θα είναι από 5.000€ – 50.000€ και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, που θα γίνεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.ependyseis.gr/mis, έχει ως καταληκτική ημερομηνία τις 20/11/2020 και ώρα 15.00.

Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Ειδικότερα σε καθημερινή βάση το τηλεφωνικό κέντρο του αρμόδιου φορέα διαχείρισης δέχεται και απαντά σε περισσότερες από 500 κλήσεις, ενώ το ειδικά διαμορφωμένο email attica-covid@elanet.gr δέχεται ημερησίως περισσότερα από 300 ηλεκτρονικά μηνύματα.

Επισημαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική συζήτηση αναφορικά με τη δυνατότητα διεύρυνσης των ΚΑΔ που μπορούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, καθώς και την προσθήκη επιπρόσθετων νομικών μορφών επιχειρήσεων, μετά από σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου η οικεία πρόσκληση να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα επιχειρήσεων που επλήγησαν.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαιτέρα κρίσιμη. Το σύστημα Υγείας, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες δέχονται πιέσεις. Εμείς στην Περιφέρεια Αττικής αγωνιζόμαστε καθημερινά για να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις. Η ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσα από τη χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 αποτελεί ένα από τα μέτρα που υιοθετούμε για να μπορέσουμε να τονώσουμε την αγορά και να στηρίξουμε ένα μέρος των πληγέντων κλάδων. Δέσμευση μας είναι ότι δεν θα αφήσουμε καμία μικρή επιχείρηση της Αττικής μόνη σε αυτή την υγειονομική κρίση. Η Περιφέρεια θα σταθεί δίπλα τους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικό Ναυτικό: «Βασανιστήρια» σε τουρκικά υποβρύχια - Εφιάλτης για τα πληρώματα