ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Πότε λήγει η προθεσμία για τους δανειολήπτες

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Πότε λήγει η προθεσμία για τους δανειολήπτες

Λίγα 24ωρα απομένουν έως ότου να εκπνεύσει η προθεσμία που έχουν οι δανειολήπτες, οι οποίοι έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, για να υποβάλουν αίτηση ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γέφυρα».

Συγκεκριμένα η προθεσμία λήγει το Σάββατο στις 31 Οκτωβρίου ενώ ήδη έχουν υποβληθεί περισσότερες από 150.000 αιτήσεις.

Το πρόγραμμα είναι 9μηνης διάρκειας και το ποσοστό επιδότησης στο πρώτο τρίμηνο ανέρχεται στο 90% της δόσης δανείου, στο δεύτερο τρίμηνο στο 80% και στο τρίτο τρίμηνο στο 70%. Ωστόσο, πέρα από τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, οι δανειολήπτες -για να λάβουν την επιδότηση των δόσεων- θα πρέπει να έχουν εξυπηρετούμενο δάνειο. Όσοι αντιθέτως έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο θα πρέπει να έρθουν σε συμφωνία με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείων ώστε να το ρυθμίσουν. Οι πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν τέλος Νοεμβρίου.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν όλοι όσοι πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • να είναι φυσικά πρόσωπα (δηλ. άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρηματίες – ομόρρυθμοι εταίροι κ.λπ., με ή χωρίς πτωχευτική ικανότητα)
  • να έχουν δάνειο με υποθήκη ή προσημείωση στην 1η κατοικία τους
  • να έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορoνοϊό (είτε έλαβαν κάποιο Κρατικό επίδομα – ευεργέτημα είτε είχαν σημαντική μείωση εισοδήματος – εσόδων), είτε οι ίδιοι ή στενοί συγγενείς (σύζυγος, εξαρτώμενα μέλη)
  • να πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 1.547 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 108 οι διασωληνωμένοι

Ρoή Ειδήσεων