ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Πώς αντέδρασε η Wall Street - «Άλμα» στην τιμή του πετρελαίου

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Πώς αντέδρασε η Wall Street - «Άλμα» στην τιμή του πετρελαίου
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις - Εκλογές ΗΠΑ - 2020Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης, ημέρας των προεδρικών εκλογών, οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

Οι επενδυτές είχαν στραμμένη την προσοχή τους στην εκλογική διαδικασία, τη στιγμή που εκατομμύρια Αμερικανοί προσήλθαν την Τρίτη στις κάλπες για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρό τους, κλείνοντας έτσι την πλέον πολωμένη και κρίσιμη αναμέτρηση της σύγχρονης ιστορίας των ΗΠΑ.

Το ράλι στους δείκτες ήρθε, μολονότι το αποτέλεσμα των εκλογών, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές αναγγέλλεται αμφίρροπο κι ενδέχεται να μην είναι γνωστό παρά ημέρες αργότερα.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 554,98 μονάδων (+2,06%), στις 27.480,03 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 202,96 μονάδων (+1,85%), στις 11.160,57 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 58,92 μονάδων (+1,78%), στις 3.369,16 μονάδες.

Άνοδος για το αργό

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε την Τρίτη η τιμή του αμερικάνικου πετρελαίου.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εκλογές προκειμένου να αξιολογήσουν τις πιθανότητες να ψηφιστεί τις επόμενες εβδομάδες το πακέτο τόνωσης της οικονομίας το οποίο αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο και στην πορεία της ζήτησης του πετρελαίου που έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Δεκεμβρίου προσέθεσε 85 σεντς ή 2,3% και έκλεισε στα 37,66 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020 αποτελέσματα: Δείτε LIVE ποιος προηγείται σε κάθε πολιτεία