ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης 2020: Δείτε πότε ανοίγει η πλατφόρμα και τι αλλάζει

Επίδομα θέρμανσης 2020: Δείτε πότε ανοίγει η πλατφόρμα και τι αλλάζει

Επίδομα θέρμανσης 2020: Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σήμερα Σάββατο (05/12) δήλωσε πως εκτιμά ότι η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου θα ανοίξει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο.

Την εκτίμηση ότι η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου θα ανοίξει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1. «Εκτιμώ πως ναι γιατί ούτως ή άλλως θέλουμε μέχρι το τέλος του έτους να έχουμε προλάβει τη διαδικασία», είπε.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης, λέγοντας ότι, θα υπογραφεί εντός των επόμενων ημερών. "Ο σκοπός είναι να εκταμιευθούν οι πόροι μέχρι το τέλος της χρονιάς. Προκαταβολή και πάλι. Υπενθυμίζω όμως δύο ουσιαστικές διαφορές που υπάρχουν, ουσιαστικές διαφορές υπέρ των πολιτών:

- Η μια είναι ότι δεν καλύπτουμε την κλασσική πηγή θέρμανσης που την καλύπταμε ούτως ή άλλως και πέρυσι αλλά έχει επεκταθεί αυτό και για το υγραέριο και για τα καυσόξυλα και για τη βιομάζα, για τα πέλετ.
-Και η δεύτερη διαφοροποίηση είναι, μείζον θέμα κυρίως για την επαρχία ότι μπορούμε πλέον να στοχεύσουμε με τη βοήθεια της
Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στους ορεινούς όγκους οι οποίοι θα πρέπει να βοηθούν περισσότερο από τους πεδινούς, ακόμα και εάν είναι στον ίδιο δήμο της χώρας έτσι ώστε να βοηθήσουμε αυτούς περισσότερο από το πεδινό κομμάτι. Αυτό έχει και στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης.
- Η τρίτη διαφορά είναι ότι στους ορεινούς όγκους μέχρι 2.5 χιλ. κατοίκους θα επιδοτηθεί και το καυσόξυλο και η βιομάζα".

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν όπως…Σαντάμ Χουσεΐν: Χυδαίες ύβρεις κατά των ΗΠΑ - Οργή για τον «σουλτάνο» στην Ουάσινγκτον