ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα η δεύτερη δόση εξόφλησης της βασικής ενίσχυσης των αγροτών

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα η δεύτερη δόση εξόφλησης της βασικής ενίσχυσης των αγροτών

ΟΠΕΚΕΠΕ | Αγρότες - Όλες οι ειδήσεις: Σήμερα, Δευτέρα (21/12) θα πιστωθεί σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη δόση της εξόφλησης της βασικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών.

Στο μεγάλο ποσοστό των νεοεισελθόντων αγροτών αποδίδουν πηγές του ΟΠΕΚΕΠΕ το «σπάσιμο» της πληρωμής της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος σε δύο δόσεις.

Όπως αναφέρουν, έγινε προσπάθεια να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι αγρότες από το Εθνικό απόθεμα, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί εφικτό στην πληρωμή της Παρασκευής.

Ως αποτέλεσμα, οι αγρότες έλαβαν σε πρώτη φάση την εξόφληση του 90% της βασικής ενίσχυσης με τον αρμόδιο Υπουργό, Μάκη Βορίδη να διαβεβαιώνει ότι θα ακολουθήσει νέα πληρωμή τη Δευτέρα σε ποσοστό 7% του συνόλου της βασικής ενίσχυσης, ενώ η πληρωμή του 3% θα πραγματοποιηθεί με το νέο έτος.

Τις επόμενες μέρες, πιθανότατα την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, θα πληρωθεί και η εξισωτική αποζημίωση ύψους 256,9 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες να πιστωθεί την Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου η έκτακτη ενίσχυση ύψους 126 εκατ. ευρώ στους επαγγελματίες ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με το γαμπρό του Ερντογάν: Άφαντος ο Αλμπαϊράκ - Οργιάζουν οι φήμες για την τύχη του