ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μετάλλαξη του κορονοϊού έφερε αβεβαιότητα στη Wall Street - Πτώση για το πετρέλαιο

Η μετάλλαξη του κορονοϊού έφερε αβεβαιότητα στη Wall Street - Πτώση για το πετρέλαιο
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις - Εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Όλες οι ειδήσεις: Με μικτά πρόσημα και χωρίς σαφή κατεύθυνση, έκλεισε την Τρίτη (22/12) το χρηματιστήριο της Wall Street, στη Νέα Υόρκη.

Η δείκτης Nasdaq κατέγραψε νέο ρεκόρ.

Η αισιοδοξία των επενδυτών για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας μετριάστηκε από την εμφάνιση ενός νέου στελέχους του κορονοϊού.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εκτιναχτεί και πάλι η αβεβαιότητα, την ίδια στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας σαρώνει τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 200,94 μονάδων (-0,67%), στις 30.015,51 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε ενισχυμένος κατά 65,4 μονάδες (+0,51%), στις 12.807,92 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 7,67 μονάδων (-0,21%), στις 3.687,25 μονάδες.

Πέφτει η τιμή του πετρελαίου

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το πετρέλαιο.

Η τιμή του αργού επηρεάστηκε από το κλίμα ανησυχίας που έχει διαμορφωθεί για την πορεία της ζήτησης εν μέσω των νέων lockdown σε ΗΠΑ και Ευρώπη για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 95 σεντς ή 2% και έκλεισε στα 47,02 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Φεβρουαρίου, έχασε 83 σεντς και έκλεισε στα 50,08 δολ. το βαρέλι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ανακοινώνονται αυστηρά μέτρα για την μετακίνηση τα Χριστούγεννα