ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φουντώνουν οι αντιρρήσεις στο στρατόπεδο της Μέρκελ για την Ελλάδα

Φουντώνουν οι αντιρρήσεις στο στρατόπεδο της Μέρκελ για την Ελλάδα

Τις ψήφους της αντιπολίτευσης θα χρειαστεί η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να περάσει από το κοινοβούλιο της χώρας της το νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, την επόμενη εβδομάδα, όπως είπαν βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού.


Δεν είναι άλλωστε λίγοι οι βουλευτές του κόμματός της και του μικρότερου κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) που συμμετέχει στην κυβέρνηση και δηλώνουν ότι θα αντιταχθούν στην ψήφιση του νέου πακέτου διάσωσης.

Πάντως δεν αμφισβητεί κανείς ότι θα περάσει το νομοσχέδιο από την κάτω βουλή της Γερμανίας καθώς αναμένεται να υπερψηφιστεί από το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και του κόμματος των Πρασίνων.

Το γεγονός ωστόσο πως η Μέρκελ θα αναγκαστεί να στηριχθεί σε βουλευτές της αντιπολίτευσης για να περάσει το νόμο για το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για την ίδια και το κόμμα της.

«Θα ψηφίσω 'όχι' ό,τι και να γίνει διότι το μόνο που θα καταφέρει (το νέο σχέδιο) θα είναι να καθυστερήσει την πτώχευση», δήλωσε στο Reuters ο Klaus -Peter Willsch που ανήκει στο κόμμα των χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Mέρκελ.

Να σημειωθεί πως εάν 19 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού ψηφίσουν κατά του σχεδίου ή απέχουν της ψηφοφορίας τότε η Γερμανίδα Καγκελάριος θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.