ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείσιμο με άνοδο και δύο ρεκόρ στη Wall Street - Σε υψηλό ενός έτους το πετρέλαιο

Κλείσιμο με άνοδο και δύο ρεκόρ στη Wall Street - Σε υψηλό ενός έτους το πετρέλαιο
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το χρηματιστήριο της Wall Street, στη Νέα Υόρκη ξαναβρήκε τον δρόμο προς τα ρεκόρ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Δύο από τους βασικούς δείκτες κατέγραψαν ιστορικό υψηλό.

Οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στα εταιρικά αποτελέσματα του τριμήνου, καθώς και στα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 332,26 μονάδων (+1,08%), στις 31.055,86 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 167,20 μονάδων (+1,23%), στις 13.777,74 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί ρεκόρ.

Ο δείκτης S&P 500, ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 41,57 μονάδων (+1,09%), στις 3.871,74 μονάδες, επίπεδο επίσης χωρίς ιστορικό προηγούμενο.

«Καλπάζει» το αργό

Με κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο την Πέμπτη για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και ένα χρόνο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 54 σεντς ή 1% και έκλεισε στα 56,23 δολ. το βαρέλι.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Απριλίου, πρόσθεσε 54 σεντς ή 1% και τερμάτισε την ημέρα στα 56,23 δολ. το βαρέλι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.