ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για τις κλειστές επιχειρήσεις τον Μάρτιο

Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για τις κλειστές επιχειρήσεις τον Μάρτιο
INTIME

Την επέκταση της αναστολής πληρωμής ενοικίου και για τον Μάρτιο για επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές λόγω πανδημίας προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στην Βουλή.

Σύμφωνα με το άρθρο 7 της κατατεθείσες τροπολογίας:

«Ειδικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021, ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγος που σχετίζονται με τον κορονοϊό ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσης του κορονοϊού και ανήκει σε συγκεκριμένους κλάδους επιχειρήσεων πέραν των αναφερόμενων στις αποφάσεις που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση της παραγράφου 8Α, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος.

Με απόφαση του υπουργού οικονομικών, μετά από εισήγηση του διοικητή της ΑΑΔΕ, προσδιορίζονται οι πληγείσες επιχειρήσεις του προηγούμενου εδαφίου ανά κλάδο και ανά μήνα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος. Η απόφαση του προηγούμενου εδαφίου αφορά επιχειρήσεις οι οποίες δεν εντάσσονται στις αποφάσεις που εκδίδονται κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 8Α».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός ΤΩΡΑ - «Μήδεια»: Χιονίζει παντού στην Αθήνα - Αναμένεται δύσκολη νύχτα