ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: O Στρος Καν θα ζητήσει ένα πιο εύρωστο ταμείο διάσωσης από την ευρωζώνη

Reuters: O Στρος Καν θα ζητήσει ένα πιο εύρωστο ταμείο διάσωσης από την ευρωζώνη
Η ευρωζώνη θα πρέπει να έχει ένα πιο εύρωστο ταμείο διάσωσης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)...

Η ευρωζώνη θα πρέπει να έχει ένα πιο εύρωστο ταμείο διάσωσης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για να αποτραπεί η πιθανότητα η κρίση χρέους να εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη, αναφέρει μία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ένα αντίγραφο της οποίας έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Reuters.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν θα παρουσιάσει αύριο αυτή την έκθεση για την οικονομία των χωρών μελών της ζώνης του ευρώ στη σύνοδο κορυφής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και στον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

"Η ανάκαμψη μπορεί να παραμείνει στο σωστό δρόμο, όμως τώρα είναι εύκολο να εκτροχιαστεί από τις νέες αναταράξεις στις χρηματαγορές", αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ θα προειδοποιήσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι το πακέτο διάσωσης ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποφασίστηκε να δοθεί στην Ιρλανδία και τα σχέδια για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού για την αντιμετώπιση των κρίσεων, στον οποίο θα παίρνει μέρος και ο ιδιωτικός τομέας, είναι ευπρόσδεκτα, δεν είναι όμως αρκετά.

"Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρέπει να ενισχυθούν οι πόροι που είναι διαθέσιμοι γι' αυτό το δίχτυ ασφαλείας και ότι πρέπει να γίνει πιο ευέλικτη η χρήση τους, ακόμα και για την παροχή πιο αποτελεσματικής στήριξης στο τραπεζικό σύστημα", επισημαίνει η έκθεση.

πηγή: newscode.gr