ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείσιμο χωρίς κατεύθυνση Wall Street - Πτώση στην τιμή του πετρελαίου

Wall Street
ASSOCIATED PRESS

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street, είδε τη Δευτέρα (2/8) τους δείκτες της να κλείνουν στο κόκκινο εξαιτίας των απογοητευτικών στοιχείων για την τάση ως προς τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα υποχώρησε τον Ιούλιο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες από ανεξάρτητη πηγή και μοιάζουν να επικυρώνουν τα επίσημα δεδομένα.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 97,31 μονάδων (–0,28%), στις 34.838 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι του τομέα της τεχνολογίας, παρέμεινε πρακτικά αμετάβλητος, κλείνοντας με οριακή άνοδο 8,39 μονάδων (–0,06%), στις 14.681,07 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής κατεύθυνσης, έκλεισε με πτώση 8,1 μονάδων (–0,18%), στις 4.387,16 μονάδες.

Είναι διαφωτιστικό πως η αντιστροφή της τάσης στο αμερικανικό χρηματιστήριο καταγράφηκε καθώς έπεφταν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων –στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου–, ένδειξη πως οι επενδυτές αναζητούν πιο ασφαλείς τοποθετήσεις, παρατήρησε αναλυτής της Spartan Capital Securities.

Απώλειες για το αργό

Μετάλλαξη Δέλτα, OPEC και οικονομική δραστηριότητα σε Κίνα και ΗΠΑ έφεραν απώλειες στις τιμές του αργού πετρελαίου.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης συμβολαίου Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 71,26 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας πτώση 3,6% το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Βrent παράδοσης Οκτωβρίου έκλεισε με απώλειες 3,3% στα 72,89 δολάρια το βαρέλι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Στον ίδιο θάλαμο με τον Λιγνάδη – Τι ζήτησε από τον διευθυντή