ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξελέγησαν οι αντιπρόεδροι του ΕΒΕΑ

Ολοκληρώθηκεη συγκρότηση της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Ολοκληρώθηκεη συγκρότηση της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών
ΕΒΕΑ

Ολοκληρώθηκεη συγκρότηση της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ύστερα από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν για την συμπλήρωση των θέσεων Α’ και Β’ Αντιπροέδρου.

Καθήκοντα Α’ Αντιπροέδρου ανέλαβε η μόνη υποψήφια, Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη με 41 ψήφους, ενώ η θέση του Β’ Αντιπροέδρου συμπληρώθηκε από τον Σταύρο Καφούνη, ο οποίος εξελέγη με 30 ψήφους, έναντι του Νικολάου Σοφιανού, που έλαβε 17 ψήφους.

Πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να αναφερθούν στη δράση τους ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να παρουσιάσουν το όραμα που διατηρούν για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Η κα Εφραίμογλου-Κουνενάκη επεσήμανε τον ρόλο του ΕΒΕΑ, ως προωθητή των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στη θεσμική του λειτουργία, ως συνομιλητή της Πολιτείας. «Από την ίδρυσή του, το ΕΒΕΑ αποτελεί την ισχυρή φωνή της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Στόχος του ήταν, είναι και θα είναι, να αποτελεί πάντα τον πρωταγωνιστή κάθε πρωτοβουλίας που προωθεί το επιχειρείν και να είναι αξιόπιστος αλλά και καινοτόμος θεσμικός συνομιλητής της Πολιτείας. Το ΕΒΕΑ δίνει σε όλους εμάς τη δυνατότητα και την ευκαιρία να περνάμε από το ‘‘εγώ’’ στο ‘‘εμείς’’ και συλλογικά να πορευόμαστε, με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας και το όφελος που αυτή παράγει για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καφούνης αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι η πρωτοφανής συγκυρία της πανδημίας μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία προς μία νέα τεχνολογική επανάσταση. «Πρέπει να συνεχίσουμε να καλούμε τις επιχειρήσεις να εκσυγχρονιστούν, να ψηφιοποιηθούν. Πρέπει να πείσουμε την επιχειρηματικότητα της χώρας, ότι αυτήν την τεχνολογική επανάσταση που συντελείται, δεν πρέπει να τη βλέπουμε φοβικά. Είναι μία τεράστια ευκαιρία. Πρέπει να συνεχίσει το ΕΒΕΑ, εξίσου δυνατά να στηρίζει τον θεσμό της Θερμοκοιτίδας που έχει δίπλα του. Είναι πραγματικά, ένα έργο μοναδικό.», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην δημιουργία ενός μόνιμου forum για σημαντικούς τομείς της οικονομίας, αλλά και στη διεύρυνση των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου προς τα μέλη του, εστίασε ο κ. Σοφιανός. «Είχα προτείνει και στο παρελθόν τη δημιουργία μίας γραμμής επικοινωνίας με τα μέλη μας, ενός call center, να έχουμε δηλαδή πέντε τηλεφωνητές, όπου ο κάθε ένας που έχει μία ατομική επιχείρηση, να μπορεί να μας ζητήσει υποστήριξη για οποιοδήποτε θέμα. Και γιατί να αποταθεί σ’ εμάς; Ακριβώς γιατί αυτός είναι μόνος του, ενώ εμείς είμαστε ένας σημαντικός φορέας, που όπως λέει το όνομά μας: επιμελούμαστε των θεμάτων των Μελών μας.»

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, συνεχάρη τους υποψηφίους και καλωσόρισε τα νέα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, ευχόμενος καλή θητεία και επιτυχημένη συνεργασία.