ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απονομή σύνταξης με μοντέλο εμβολιασμού

Μέχρι τον Ιούνιο του 2022 θα ξεκινήσει η απονομή της σύνταξης μέσω του μοντέλου εμβολιασμού. 
Μέχρι τον Ιούνιο του 2022 θα ξεκινήσει η απονομή της σύνταξης μέσω του μοντέλου εμβολιασμού. 
Pixabay

Μέχρι τον Ιούνιο του 2022 θα ξεκινήσει η απονομή της σύνταξης μέσω του μοντέλου εμβολιασμού. 

Ειδικότερα, οι πολίτες θα κάνουν αίτηση και μέσα σε 24 ώρες το σύστημα θα τους ενημερώνει πότε θα καταβληθεί η σύνταξή τους, με βάση το νέο σχέδιο που θα εφαρμοστεί σε συνεργασία των υπουργείων Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στηρίζεται στο μοντέλο του εμβολιασμού.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει αρχικώς με την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων όλων των Ταμείων. Εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων των ασφαλισμένων τον νέο χρόνο.

Ο ασφαλισμένος θα κάνει την αίτηση συνταξιοδότησης και μέσα σε 24 ώρες το σύστημα θα του κανονίζει ραντεβού για το πότε θα λάβει τη σύνταξή του. Για παράδειγμα, ασφαλισμένος κάνει αίτηση για απονομή σύνταξης συμπληρώνοντας μία αίτηση χωρίς δικαιολογητικά. Στη συνέχεια, μέσα στις επόμενες 24 ώρες, το σύστημα ενημερώνει τον ασφαλισμένο ότι σε έναν μήνα ή δύο το πολύ θα του καταβληθεί η σύνταξη. Ετσι η απονομή της σύνταξης θα γίνεται με βάση το μοντέλο του εμβολιασμού, δηλαδή με προγραμματισμένο ραντεβού.

Στόχος είναι έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους η συντριπτική πλειονότητα των νέων συντάξεων να εκδίδεται αμέσως, ενώ για τις υπόλοιπες συντάξεις που εκκρεμούν, η κεντρική επιδίωξη είναι σταδιακά, εφόσον ψηφιοποιούνται ανά κατηγορία, να εκδίδονται μέσα σε τρεις μήνες. Για την εφαρμογή του νέου μοντέλου θα συνεργαστούν το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως έγινε και με τον εμβολιασμό, όπου στη θέση του πρώτου ήταν το υπουργείο Υγείας.

.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Mad Clip: Το ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του - Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις (vid)

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Λάσκος - Η επιθυμία της οικογένειάς του (pics)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε σε νέο lockdown - Δύο αυξήσεις του κατώτατου μισθού το 2022