ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρυσά και αργυρά μετάλλια για τους κωπηλάτες του ΤΤ

Χρυσά και αργυρά μετάλλια για τους κωπηλάτες του ΤΤ

Το 78ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας έφερε σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές που στηρίζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η συγκομιδή των κωπηλατών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ήταν πέντε χρυσά και τέσσερα αργυρά μετάλλια.

Συγκεκριμένα, η Αλεξάνδρα Τσιάβου (ΔΝΟ Ηγουμενίτσας) απέσπασε 3 χρυσά (σκιφ ελ βαρών, σκιφ, διπλό σκιφ ) και 1 ασημένιο (οκτάκωπος), τα αδέρφια Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας (Όμιλος Φίλων Θαλάσσης) κατέκτησαν 2 χρυσά (Δίκωπος άνευ, δίκωπος μετά πηδαλιούχου) και 1 ασημένιο (τετραπλό σκιφ), ενώ η Χριστίνα Γιαζιτζίδου (ΝΟ Καστοριάς) έδωσε άλλους 2 «ασημένιους» (Τετραπλό σκιφ, Τετράκωπος άνευ) λόγους υπερηφάνειας για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, χορηγό των τεσσάρων κωπηλατών.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τις 19 μέχρι τις 22 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Καπράλος δήλωσε ότι «η κωπηλασία τα τελευταία χρόνια έχει όλο και περισσότερες επιτυχίες. Ελπίζουμε ότι και στο Λονδίνο πολλά από τα μετάλλια θα μας έρθουν από την κωπηλασία. Τα παιδιά κάνουν σημαντική δουλειά, ζουν σαν μοναχοί στην προσπάθειά τους αυτή και η Ελλάδα αναδεικνύεται σε μεγάλη δύναμη στο χώρο της κωπηλασίας».

Επίσης, οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας είπαν: «Με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εγκαινιάζουμε τη φετινή αγωνιστική περίοδο με τον καλύτερο τρόπο και τώρα προετοιμαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς, με δύο ενδιάμεσα σημαντικά τεστ τους αγώνες σε Βελιγράδι και Λουκέρνη μέσα στο Μάιο».

Τέλος, η Αλεξάνδρα Τσιάβου βεβαίωσε ότι «προπονούμαστε συνεχώς για τους Ολυμπιακούς και είμαστε σε καλό δρόμο» και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου συμπλήρωσε: «Τα πράγματα πάνε πολύ καλά μέχρι εδώ. Αυτό μας βοηθά να έχουμε καλή εικόνα ώστε να βγουν καλά οι προπονήσεις μας μέχρι να επιτύχουμε τον τελικό στόχο».