ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power Pass - vouchers.gov.gr: Ποια ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση - Αναλυτικά η διαδικασία

Power Pass - vouchers.gov.gr: Ποια ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση - Αναλυτικά η διαδικασία

Power Pass: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την επιδότηση ρεύματος - Βήμα-βήμα η διαδικασία για την υποβολή της αίτησης

Ανοικτή είναι η πλατφόρμα vouchers.gov.gr της κυβέρνησης όπου οι πολίτες μπορούν να κάνουν αίτηση για την επιδότηση ρεύματος και να λάβουν από 18 έως 600 ευρώ.

Αίτηση στην πλατφόρμα μπορούν να κάνουν οι πολίτες των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό της επιδότησης, ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας που ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 1 Δεκεμβρίου 2021 έως και 31 Μαίου 2022.Η πλατφόρμα για το Power Pass θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 30 Ιουνίου, ενώ τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως και τις 15 Ιουλίου.

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Power Pass: Η διαδικασία για την αίτηση στο vouchers.gov.gr

  • Εισέρχεστε στην πλατφόρμα με τους κωδικούς σας στο Taxisnet και επιβεβαιώνετε ότι τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.
  • Επιλέγετε αν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για εσάς ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς σας.
  • Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής).

Τα στοιχεία αυτά μπορείτε:

- είτε να τα επιβεβαιώσετε,

- είτε να τα τροποποιήσετε μέσω της πλατφόρμας Δήλωσης Κύριας Κατοικίας για Powerpass, η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ.

  • Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε να συμπληρώσετε το κινητό, το e-mail σας, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός σας λογαριασμός, στο οποίο πρέπει απαραίτητα να είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Εφόσον δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κινητό και email τρίτου προσώπου, στο οποίο θα λαμβάνετε τις αντίστοιχες ειδοποιήσεις.
  • Πατώντας «Υποβολή», ολοκληρώνετε τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.