ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς εκδίδονται με το μήνα – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Τέλη κυκλοφορίας: Η ΑΑΔΕ εντοπίζει όσους «ξέχασαν» να καταθέσουν εκ νέου πινακίδες και τους αποστέλλ
Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε και φέτος να δώσει την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.
Intime News / Φωτογραφία αρχείου

Τέλη κυκλοφορίας: Η ΑΑΔΕ εντοπίζει όσους «ξέχασαν» να καταθέσουν εκ νέου πινακίδες και τους αποστέλλει πρόστιμο.

Σε διαδικασία εξέλιξης βρίσκεται η δυνατότητα που έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να κινήσουν τα οχήματα τους γλιτώνοντας το υψηλός κόστος των τελών κυκλοφορίας για το σύνολο του έτους.

Η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ είναι ήδη σε λειτουργία και με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όχημα τους όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους προκειμένου να μην επιβαρυνθούν από τα τέλη κυκλοφορίας για το σύνολο του έτους.

Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε και φέτος να δώσει την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, μόνο για το χρονικό διάστημα που το όχημα τους βρίσκεται σε κυκλοφορία και όχι για το σύνολο της χρονιάς.

Πρόστιμα θα δοθούν στους ιδιοκτήτες που θεωρούν ότι θα μπορέσουν να ξεγελάσουν το σύστημα διατηρώντας σε κυκλοφορία το Ι.Χ. και μετά το τέλος της περιόδου που έχουν πληρώσει για τέλη κυκλοφορίας.

Η ΑΑΔΕ εντοπίζει όσους «ξέχασαν» να καταθέσουν εκ νέου πινακίδες και τους αποστέλλει πρόστιμο το οποίο είναι διπλάσιο των ετήσιων τελών μετά την αφαίρεση του διπλάσιου των μηνιαίων τελών που έχουν καταβληθεί.