ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενόχληση για τη στάση των τραπεζών στο θέμα της στήριξης δανειοληπτών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενόχληση για τη στάση των τραπεζών στο θέμα της στήριξης δανειοληπτών
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον διάλογο που είχαν έκανε αναφορά στο θέμα των τραπεζών και της στήριξης στους δανειολήπτες, δείχνοντας τη δυσφορία του για τη στάση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε το πρωί της Παρασκευής (2/12) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των τραπεζών και στη συνάντηση που προηγήθηκε την Πέμπτη (1/12) με θέμα τη στήριξη των δανειοληπτών απέναντι στις αυξήσεις επιτοκίων που διπλασιάζουν τις δόσεις και δυσχεραίνουν τις πληρωμές τους.

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι είμαστε μια συζήτηση με τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και να στηρίξουν τα ευάλωτα νοικοκυριά. Φαίνεται ότι θα έχουν μια υψηλή κερδοφορία για το 2022. Πρέπει να αποτρέψουμε μια νέα γενιά κόκκινων δανείων. Μια τέτοια πολιτική θα βοηθήσει και τις ίδιες της τράπεζες. Πρέπει να παρέχουμε στήριξη στα νοικοκυριά που δοκιμάζονται με την αύξηση της δόσης για τα στεγαστικά τους δάνεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης προς την κ. Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα των τραπεζών στη συνάντηση με την κ. Σακελλαροπούλου, δείχνει την ιδιαίτερη ενόχλησή του για τη στάση που κρατούν οι τράπεζες και όπως υπογραμμίζει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πρέπει να πληρωθούν από τα κέρδη των τραπεζών κι όχι να τα πληρώσει ο προϋπολογισμός, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος.

Άλλωστε, η Κυβέρνηση έχει ζητήσει μεταξύ άλλων, από τις τράπεζες στήριξη στους ευάλωτους δανειολήπτες, αύξηση στις εγκρίσεις αιτήσεων εξωδικαστικού μηχανισμού, μείωση επιτοκίων χορηγήσεων, φρένο στο κόστος προμηθειών απλών τραπεζικών συναλλαγών. Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει να μην δοθεί κανένα bonus στα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη για το 2022.

Σχετικές ειδήσεις