ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλάθι νοικοκυριού: Σταθερές τιμές στο 90% των προϊόντων

Καλάθι νοικοκυριού: Σταθερές τιμές στο 90% των προϊόντων
INTIME

Σχεδόν 9 στα 10 προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού» παρουσιάζουν σταθερές ή μειωμένες τιμές κατά τη 10η εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου, με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης οι αλυσίδες σουπερμάρκετ.

Από το σύνολο των 833 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», στα 55 (ποσοστό 7%) η τιμή μειώθηκε, στα 714 (ποσοστό 85%) η τιμή παραμένει σταθερή, ενώ σε 64 (ποσοστό 8%) η τιμή αυξήθηκε ως επακόλουθο των ανατιμήσεων σε τρόφιμα και άλλα είδη σουπερμάρκετ που θα περάσουν στην αγορά μέσα στο τρέχον δίμηνο.

Πάντως τις νέες αυξήσεις σε βασικά είδη ανέφερε σε δηλώσεις του χθες και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι για τις αυξήσεις ενημερώθηκε από τα σουπερμάρκετ πως αφορούν κυρίως τις τιμές πουλερικών και χοιρινού που είχαν αυξημένη ζήτηση τις ημέρες των εορτών.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του λιανεμπορίου τροφίμων, έχουν ήδη λάβει νέους τιμοκαταλόγους για αρκετά είδη, με αυξήσεις ακόμα και σε διψήφια ποσοστά, οι οποίες θα περάσουν σταδιακά στα ράφια το επόμενο διάστημα.

Τέλος, χθες πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) υπό τον πρόεδρό του, Γιάννη Γιώτη. Στην τηλεδιάσκεψη έγινε αποτίμηση της πορείας του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» και εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσής του με περισσότερα επώνυμα προϊόντα.