ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: Ποιες και πότε θα πληρωθούν τον Μάρτιο

Συντάξεις: Ποιες και πότε θα πληρωθούν τον Μάρτιο

Συντάξεις: Πότε θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων του Μαρτίου 2023

Οι συνταξιούχοι αναμένεται να πληρωθούν τις συντάξεις του για τον μήνα Μάρτιο με αναδρομικά, την προκαταβολή επικουρικής σύνταξης και το επίδομα προσωπικής διαφοράς.

Πιο αναλυτικά:

1. Καταβολή αναδρομικών και συντάξεις Μαρτίου

Η πληρωμή των συντάξεων Μαρτίου ξεκινά από τις 22 Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνει αναδρομικά το ποσό που αντιστοιχεί στην αύξηση 7,75% για τον μήνα Ιανουάριο που δεν έχει πληρωθεί.

2. Προκαταβολή επικουρικής σύνταξης

Προκαταβολές επικουρικών συντάξεων με αναδρομικά που φτάνουν ως και τις 8.000 ευρώ και θα τα πληρωθούν έως τις 15 Μαρτίου, θα δοθούν σε 40.000 εν αναμονή συνταξιούχους.

3. Επίδομα προσωπικής διαφοράς

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα καταβληθεί σε 1.112.000 συνταξιούχους το επίδομα προσωπικής διαφοράς που ανέρχεται σε 200, 250 και 300 ευρώ.

4. Πληρωμή συντάξεων Απριλίου

Στις 28 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή των συντάξεων Απριλίου σύμφωνα με πληροφορίες και θα ολοκληρωθεί η καταβολή στις 30 Μαρτίου.

Τι ορίζει ο Νόμος για τις συντάξεις

Αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ έχει φέρει ο Νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε το Μάιο του 2019.

Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα πληρωμής κύριων και επικουρικών συντάξεων από τον ΕΦΚΑ για τον μήνα Μάρτιο διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Κύριες και Επικουρικές Συντάξεις

- Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

- Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

- Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Μαρτίου 2023: Νωρίτερα οι πληρωμές, μαζί και τα αναδρομικά - Πότε πληρώνει κάθε ταμείο

Χωρίς αίτηση η ενίσχυση έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους - Η διαδικασία

Συντάξεις Μαρτίου 2023: Έρχεται εβδομάδα πληρωμών – Οι επικρατέστερες ημερομηνίες