ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεικτές τάσεις στη Wall Street στον απόηχο των δηλώσεων Πάουελ

Wall Street
AP Photo

Χωρίς κατεύθυνση ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Τετάρτης στο χρηματιστήριο της Wall Street.

Οι επενδυτές προσπάθησαν να κατευνάσουν τις αναταράξεις που προκάλεσε την Τρίτη ο επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος άφησε ανοικτή την πόρτα για μεγαλύτερες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων αν χρειαστεί.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Fed ξεκαθάρισε ότι η κεντρική τράπεζα, όχι μόνο δεν σχεδιάζει κάποια στροφή στην πολιτική της φέτος, αλλά αντίθετα ετοιμάζεται και για επιθετικότερες αυξήσεις των επιτοκίων της αν χρειαστεί για να καταπολεμήσει τον επίμονο πληθωρισμό.

«Τα πρόσφατα οικονομικά δεδομένα είναι ισχυρότερα από τα αναμενόμενα, κάτι που υποδηλώνει ότι το τελικό επίπεδο των επιτοκίων είναι πιθανόν να είναι υψηλότερο από το αναμενόμενο», είπε ο Πάουελ την Τρίτη μιλώντας σε μια Επιτροπή της Γερουσίας.

«Αν και ο πληθωρισμός μετριάστηκε τους τελευταίους μήνες, η διαδικασία μείωσής του στο 2% θα είναι μακρά και πιθανόν απότομη», σημείωσε ο επικεφαλής της Fed.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 58,06 μονάδων (-0,18%), στις 32.798,40 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, κέρδισε 45,67 μονάδες (0,40%), στις 11.576,00 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 5,64 μονάδων (0,14%), στις 3.992,01 μονάδες.