ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκέψεις για νέο fuel pass λόγω ανόδου των τιμών

Σκέψεις για νέο fuel pass λόγω ανόδου των τιμών
INTIME

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο στήριξης των καταναλωτών υγρών καυσίμων με νέο fuel pass ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον Σκάι 100,3 δεν απέκλεισε την πιθανότητα επιχορήγησης των οδηγών ΙΧ αν οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ κίνησης συνεχίσουν την ανοδική τροχιά. Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι και στη χώρα μας είναι πολύ ακριβά τα καύσιμα κίνησης.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη, αν δούμε ότι οι τιμές λιανικής ανεβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, εδώ είμαστε να στηρίξουμε όπως το κάναμε και με το fuel pass» τόνισε ο Σκρέκας.

Σημειώνεται ότι η αγορά των υγρών καυσίμων είναι άνω-κάτω, με τους καταναλωτές που προτίθενται να ταξιδέψουν το Πάσχα να μην μπορούν να υπολογίσουν το ύψος της τιμής της βενζίνης.

Οι τιμές της βενζίνης παίρνουν φωτιά όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα καθιστώντας την έξοδο των εκδρομέων πιο δαπανηρή.

Οπως προκύπτει από τα τωρινά δεδομένα της αγοράς, αλλά και τις εκτιμήσεις παραγόντων του κλάδου πετρελαιοειδών, η αμόλυβδη θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά με αποτέλεσμα και άλλες περιοχές να προστίθενται στην πανάκριβη περιοχή των 2 ευρώ ανά λίτρο.

Να σημειωθεί πως περίπου 3 εκατομμύρια (2.963.261) Έλληνες έσπευσαν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα fuel pass 2 μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να λάβουν το ποσό ενίσχυσης για να καλύψουν το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Αναφέρεται ότι το ποσό που δόθηκε συνολικά αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ.