ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιμένοντας την παράταση για τις φοροδηλώσεις

Περιμένοντας την παράταση για τις φοροδηλώσεις
INTIME

Οι φορολογικές δηλώσεις και η παράταση που ζητούν οι λογιστές και οι φορείς της αγοράς βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. 

Ολοι οι εκπρόσωποι των φορέων που σχολίασαν τις διατάξεις του νομοσχεδίου ζήτησαν για ακόμη μια φορά να ανακοινωθεί άμεσα η παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων η οποία λήγει το μεσημέρι της 31ης Ιουλίου ώστε να πάρουν «ανάσα» οι λογιστές και οι φορολογούμενοι οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζονται από τον καύσωνα και τις πυρκαγιές.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης δεν άνοιξε πάλι τα χαρτιά του. Σημείωσε ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά των λογιστών και παρότρυνε τους φορολογούμενους να συνεχίσουν να προσέρχονται και να μην αφήσουν τον χρόνο να περνάει, ενώ οι όποιες αποφάσεις για παράταση «θα παρθούν έγκαιρα». Εδωσε όμως και μια είδηση.

Είπε ότι θα υπάρξει επικοινωνία με τον διοικητή της ΑΑΔΕ ώστε από του χρόνου και τα επόμενα έτη να καθοριστεί ένα σαφές πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα ούτως ώστε «να μην υπάρχει η ανάγκη καμίας παράτασης υποβολής».

Με την πρόταση αυτή συμφωνούν και οι λογιστές, αρκεί όπως λένε να επικρατήσει η λογική στην καταληκτική ημερομηνία των φορολογικών δηλώσεων.